Perşembe, Mayıs 2, 2024

M3 işlemcili iMac Duyuruldu! Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın özel etkinliği için beklenen haber geldi. Marka yeni işlemci modelleri için duyuru yaptı. Yeni işlemci modelleriyle beraber yeni Mac serileri de duyuruldu. Bu modeller içerisinde yer alan serilerden birisi de M3 işlemcili iMac oldu.

Yine iddialı bir kasa ile gelen model, hem ekranıyla hem de yeni işlemcisiyle öne çıkacak gibi duruyor. Peki söz konusu seride neler göreceğiz? Daha yakından bakalım.

M3 işlemcili iMac Nasıl Özelliklere Sahip?

Apple’ın yeni serisinde yine renkli tasarımlar karşımıza çıkıyor. Hem arka kapak kısmında hem de destek ayağı kısmında farklı renk seçenekleri var.

Genel olarak kasanın kalınlığının ise korunduğunu görüyoruz. Burada 11.5mm kalınlığında bir kasa karşımıza çıkıyor. Gelelim ekran kısmında. Ekranda da M3 işlemcili iMac alıştığımız bir sistem sunuyor. 24 inçlik ekranda 4.5K çözünürlük değeri var. Yine panel kısmında Retina ekran teknolojisi karşımıza çıkarken, alt bölümde çerçeve alanı da devam ediyor.

M3 işlemcili iMac

Cihazın teknik donanımına geçtiğimiz zaman, merkezde 8 çekirdekli M3 yonga setinin olduğunu görüyoruz. 8 çekirdekli yeni CPU birimi ve bunun yanında 10 çekirdek GPU birimi bulunuyor. Işın izleme gibi artıları da olan M3 ile beraber seri, eski nesle göre 4 kat daha yüksek bir performans sunuyor.

M3 işlemcili iMac

Aynı zamanda M1 iMac modeline göre de 2 kata kadar daha iyi performans sunulacağı belirtilmiş. 24 GB bellek, 2 TB depolama alanı, 6 adet hoparlör, WiFi 6E desteği gibi artılar da M3 işlemcili iMac modellerinin öne çıkan diğer artıları.

M3 işlemcili iMac Fiyatı Nasıl?

Tüm bu özelliklerle beraber 10 Kasım tarihinde satışa sunulacak serinin fiyatı ise 49.999 TL başlangıç olarak karşımıza çıkıyor. Ön siparişlerin başladığını da belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler