Perşembe, Mart 28, 2024

Geliştiricilerin Gözü Yaşlı: Google Domains Fiyatları Zamlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Haziran ayında yaptığımız bir haberde internet devi Google’ın alan adı hizmeti olan Google Domains’in fiyatlarına zam geleceğini sizlere aktarmıştık. Beklenen an gerçekleşti ve Google Domains, 29 Temmuz tarihinde platform genelinde yüzde 160 oranında zam artışını gerçekleştirdi.

Google Domains, Türkiye pazarında kullanıma sunulduğunda .com uzantısı başta olmak üzere birçok alan adı uzantısını 75 Türk Lirası fiyat etiketiyle satışa sunuyordu ve artan enflasyon ve döviz kuru sebebiyle şirket ücretlendirmelere zam yapma kararını almıştı. Artık Google Domains üzerinden bir alan adı almak isteyen geliştiriciler yıl başına 195 Türk Lirası ödüyor olacak.

Bazı uzantılar halen 75 TL fiyatlandırmaya sahip

Platform genelinde uygulanan yüzde 160 oranındaki fiyat artışı şu anda bazı uzantılar için geçerli değil, örneğin; .org, .net, .xyz ve .info gibi alan adı uzantıları halen 75 TL fiyat etiketine sahipken bazı alan adı uzantıları ise 195 TL’nin altında fiyatlandırmalara da sahip.

Alan Adı nedir, ne işe yarar?

google domains pch
Geliştiricilerin Gözü Yaşlı: Google Domains Fiyatları Zamlandı! 2

Türkçesi ile Alan Adı, İngilizcesi ile Domain; bir internet sitesinin internet ortamındaki adı ve adresidir, bu adres olmadan bir internet kullanıcısı internet sitesine yalnızca IP adresi ile ulaşım sağlayabilir ve bu da kullanıcılar için zorlu bir durumdur. Örnek vermemiz gerekirse eğer alan adı teknolojisi olmasaydı sizler bu haberi okumak için pchocasi.com.tr diye aratmak yerine yalnızca rakamlardan oluşan 232.17.43.22 benzeri bir IP adresi aratıyor olacaktınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler