Perşembe, Nisan 25, 2024

Gigabyte Aero 17 KC Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Gigabyte Aero 17 KC laptop incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Bildiğiniz gibi Gigabyte, masaüstü sistemler tarafında tam donanım çözümü sunan firmalardan biri haline geldi. Anakart; ekran kartı, soğutucu gibi ürünlerin yanında artık RAM, monitör ve diğer ekipmanları da üreten firma, sadece laptop tarafında varlığını göstermiyordu. Geçtiğimiz aylarda Aero serisi laptoplar ile bu alanda da eksikliği gideren firma, seriye yeni eklemeler yapmaya başlamış durumda. Bugün, bu yeni ürünlerden biri olan Gigabyte Aero 17 KC modelini ofisimize konuk ettik ve bizlere neler sunuyor birlikte görelim istedik.

Tasarım

Gigabyte Aero 17 KC modeli son derece şık bir kutu ile geliyor. Kutu içerisinde cihazın kendisi, güç adaptörü ve kullanım belgeleri çıkarken, ekstra olarak herhangi bir içerik bulunmuyor. Ancak şöyle bir detay paylaşalım, bu cihaz şu an için satın aldığı durumda, Gigabyte Aorus H5 RGB oyuncu kulaklığı hediyesi ile geliyor.

gigabyte aero 17 kc 006

Tasarım ile başlayacak olursak Gigabyte, Aorus serisinin karizmatik tasarım detaylarını bu laptop modelinde de ince ince işlemiş. Cihazın tasarım rengi siyah olarak belirlenmiş ve detay renklerde ise gri rengi görüyoruz. Kapak tasarımı, orta kısımda Aero logosunu taşırken, alt kısımlarda tasarımsal şeritlere sahip. Metal bir yapıda hazırlanmış olan kapak, parmak izi bırakma konusunda çok iyi değil ancak çok kötü bir performans da sunmuyor.

gigabyte aero 17 kc 004

Kapağı kaldırdığımızda siyah tasarımın gri detaylarla zenginleştirildiğini görüyoruz. Klavye bölümü düşük profil olarak nümerik tuş takımı dahil şekilde hazırlanmış. Tuşlar siyah ancak RGB aydınlatmaya sahip. Alt kısımda boydan boya gri alan bulunurken, touchpade orta kısımda yer verilmiş. Klavyenin üstünde ise hoparlörlerin bulunduğu ve boydan boya delikli şık bir şeridin olduğunu görüyoruz. Cihazın güç tuşu da bu kısmın tam ortasında yer almakta. Güç tuşunun hemen üstünde ise bir anahtar göze çarpıyor. Anahtar laptop kamerasını açmaya ve kapatmaya imkan tanıyor. Kamera bu alt kısımda konuşlandırılmış.

gigabyte aero 17 kc 015

Gigabyte Aero 17 KC modeli, adından da anlaşılacağı üzere 17″ inç boyuta sahip bir cihaz. Dolayısı ile ekran tarafında da 17″ inç boyutunda bir panel görüyoruz. Panelin etrafın gerçekten ince çerçeveler ile sarılmış. Çerçeveler, hem kullanım tarafında genişlik hem de tasarım tarafında şıklık olarak olumlu bir görüntü oluşturuyor. Cihazın tabanı ise kelebek tasarımına benzer geniş bir havalandırma ızgarasına sahip.

gigabyte aero 17 kc 007

Laptopun etrafına göz attığımızda arka kısımda havalandırma kanalları görüyoruz. Bu kısımda herhangi bir giriş çıkış yuvası bulunmazken tam ortada bulunan Aero logosu tasarıma hoş bir hava katmış. Havalandırma ızgaralarının da son derece asi durduğunu söylemeliyiz. Elbette tüm hava kanalları bu bölgede değil, cihazın sağ ve sol kenarlarında da havalandırma kanalları açılmış. Aynı zamanda giriş çıkışlar da yine bu kenarlarda yer alıyor.

gigabyte aero 17 kc 008

Gigabyte Aero 17 KC, sağ kenarında yüksek hızlı USB; Type-C, mini-DisplayPort, HDMI ve güç girişi yuvalarını taşıyor. Sol kenara göz attığımızda ise LAN yuvası, SD kart okuyucu, iki adet yüksek hızlı USB girişi ve mikrofonlu kulaklık jackı bulunuyor. Rakip modellere göre USB yuvalarının yeterli olduğunu söylemeliyiz.

gigabyte aero 17 kc 010

Teknik Detaylar

Gigabyte Aero 17 KC modeli, teknik tarafta da son derece başarılı bir yapıya sahip. Model, işlemci tarafında Intel’in 10. nesil i7 işlemci ailesine sahip. 8 çekirdekli bu işlemci, temelde 2.2GHz ve boost modunda 5.0GHz saat hızlarında çalışabiliyor. Üstelik 45W TPD değeri ile iyi bir güç tüketimi sunuyor.

gigabyte aero 17 kc 016

Ekran kartı tarafında NVIDIA’nın RTX 3060 modeli görmekteyiz. Bu GPU, 6GB VRAM ile geliyor ve RTX, DLSS, Studio gibi NVIDIA destekli birçok teknolojiye tam destek sunuyor. Diğer tarafta 16GB RAM kurulumu ve 1 TB kapasiteli SSD detayları, cihazın genel performansı hakkında da bizlere ön fikir oluşturuyor.

  • İşlemci: Intel Core i7-10870H
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3060 6GB
  • RAM: 2x8GB 3200 MHz
  • Depolama: 1TB M.2 SSD
  • Ekran Paneli: 17.3″ inç Full HD IPS
  • Ekran Tazeleme Oranı: 300 HZ
  • Pil: 99Wh Li-Po
  • Ağırlık: 2.5 Kg

Ekran tarafında Gigabyte, bu modelinde 17.3″ inç boyutunda IPS panel kullanmış. IPS panelin avantajlarının yanında Pantone renk paletine de tam destek sunan ekran, görüntü ve renk üretimi tarafında harika performans sunuyor. Renkler son derece canlı ve tonlar bir o kadar yumuşak. Dolayısı ile cihazın oyun performansının yanında seyir performansının da üst düzey olduğunu söylemek gerekir.

gigabyte aero 17 kc 002

Panel tarafında en dikkat çekici detay, çözünürlüğün 1920x1080p Full HD olması. Esasen bu tarafta hala bir ikilem söz konusu zira artık birçok oyuncu, çözünürlüklerin 1440p seviyesine getirilmesini isteyebiliyor. Ancak bu cihazda panel Full HD iken, tazeleme hızı 300Hz olarak belirlenmiş. Dolayısı ile rekabetçi tarafta daha akıcı ancak çözünürlükten feragat edilebilecek bir panele bakıyoruz. Esasen ekran kartı modeline baktığımızda kart, 1440p çözünürlüğü de besleyebilecek performansa sahip. Ancak 300Hz FPS oranlarını görmek, her oyun için mümkün olmayabilir. Bu yüzden Full HD 300Hz kurulumu, Gigabyte tarafında daha mantıklı düşünülmüş olabilir.

Kullanım Notları

Gigabyte Aero 17 KC modeli, kullanım tarafında son derece yüksek performans sunan bir bilgisayar. İlk kullanım aşamasında elbette dikkatimizi çeken şey, dahili SSD’nin Windows’u kaç saniyede açabileceği olmuştu. Bu alanda cihaz, 17 saniyede bizleri masaüstü ile buluşturmayı başardı. Bu değer, diğer cihazların süreleri ile kıyaslandığında gayet başarılı kabul edilebilir.

gigabyte aero 17 kc 003

Standart akış kullanım tarafında Aero 17 KC, düşük güç tüketimi modu sayesinde hem pil hem sıcaklık tarafında bizleri rahatsız etmeyen bir deneyim sunuyor. Cihaz, harici olarak ekran kartına sahip olsa da, yüksek güç gerektirmeyen durumlarda devrede olan UHD 630 Graphics APU ile iyi bir güç tüketimi yakalıyor. İşlemcinin de bu kullanım tarafındaki tasarrufçu performansı, cihazı standart kullanımda uzun saatler açık götürebiliyor. Ayrıca fanlar, düşük ısı durumlarında rahatsız edici ses düzeyleri üretmiyorlar.

gigabyte aero 17 kc 011

Oyun testlerine geçmeden önce cihazın medya tarafındaki performansından bahsedelim zira ekran paneli, seyir zevki yüksek özelliklere sahip. Panel Full HD yapıda olduğu için çözünürlük tarafında ekstra bir şey vaat etmiyor ancak görüntüleme tarafında sahip olduğu Pantone renk paleti ile üst düzey bir deneyim sunuyor. Renkler son derece canlı ve keskin görünürken, akış tarafında da yenileme hızının avantajı hissediliyor. Ayrıca cihazın stereo hoparlörleri, kullanım senaryosuna göre şekil alabilen güçlü sanal surround desteği sunuyor. Elbette yazılım ile geliştirilen bu özellik, sahip olunan hoparlörlerin de sunduğu kalite ile iyi bir seviyeye ulaşıyor.

gigabyte aero 17 kc 013

Öte yandan en önemli detay olan oyun ve sıcaklık performansı, bu cihazda beklediğimizden çok daha iyi seviyelerde diyebiliriz. Gerçekleştirdiğimiz oyun testlerini tüm ayarları Full HD ve Ultra ayarlarda deneyimledik. Oyunların testlerini destekleyen oyunlarda RTX ve DLSS açık şekilde yaptık. Şunu belirtmek gerekiyor ki NVIDIA, RTX özelliğinden çok DLSS teknolojisine bu yıl daha çok yatırım yapmış durumda. Zira çözünürlükten birşey kaybetmeden akıcı bir oyun deneyimini bizlere yaşatabiliyor.

gigabyte aero 17 kc 014

Rekabetçi oyunlarda FPS değerleri, en düşük 100 FPS civarlarında seyretti. En düşük diyoruz çünkü en düşük değer, aslında alabileceğiniz en kötü değer konumunda. Ortalama ve en yüksek değerler ise bu değerlerin neredeyse yarı fazlası. Öte yandan hikaye temalı daha fazla grafiksel detay içeren oyunlarda bu değerler en düşük 70 FPS seviyelerine geriliyor. Ancak burada da ortalama ve tepe FPS değerleri yine 120 FPS seviyelerinin üstünde.  Dolayısı ile FPS tarafında bu cihaz, kesinlikle yüksek performans üretebilecek güce sahip. Akıcılık tarafında tüm ayarlar açık olarak baş ağrısız bir oyun deneyimi elde edilebiliyor.

gigabyte aero 17 kc 001

Gigabyte Aero 17 KC’nin en dikkat çeken ve en başarılı olduğunu gördüğümüz detayı sıcaklık değerleri. Birçok rakip ürün modellerinde de benzer donanımlar kullanılmasına rağmen 95 derece sıcaklık değerleri görmeye alışmıştık. Laptop tasarımı nedeni ile bu sıcaklıklara elbette normal karşıladığımız oluyor ancak Gigabyte Aero 17 KC modeli, en tepe olarak 75 derece sıcaklıkları ile bu alanda yeni bir çizgi oluşturuyor. Elbette fanların çalışma hızı yüksek ve ses seviyesi de fazla ancak sıcaklık değerlerine göz attığımızda 60 ile 80 derece arasında gidip gelen bir grafik görüyoruz. Dolayısı ile bu değerler için sessizlikten feragat etmek kabul edilebilir.

Hocanın Yorumu

Gigabyte Aero 17 KC, Gigabyte’ın henüz yeni girdiği laptop ürünleri içerisinde serinin nereye gideceği hakkında önemli ipuçları barındıran bir model. Öncelikle model, soğutma tarafında harika bir performans sunuyor. Sıcaklık değerleri, bir laptop için son derece başarılı. Performans kanadında da güçlü ve güncel donanım seçenekleri, cihazın hem uzun vadede hem de günümüz şartlarında akıcı ve uzun ömürlü bir deneyim sunacağını gösteriyor.

gigabyte aero 17 kc 017

Diğer yandan cihazın malzeme kalitesi, kullanım hissi ve sahip olduğu diğer özellikler, kendi segmentinde bu laptopu bir adım öne çıkartıyor diyebiliriz. Fiyat tarafında ülkemizin çeşitli e-ticaret sitelerinde şu sıralar 20.000 TL bandında bulunan cihaz, yurt dışı satışlarında 1600 dolar fiyat etiketini taşıyor. Fiyatlar genel olarak pahalı, gönül ister ki herkes erişebilsin ancak son iki yıldır PC sektörü ne yazık ki bu şekilde ilerleme kaydediyor.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

Özetle Gigabyte Aero 17 KC modelinin, hem editör olarak hem de performans olarak en iyi ödüllere layık olduğunu düşünüyoruz. Ürün hakkında daha detaylı incelemeye ulaşabileceğiniz videomuza yazının başında bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Gigabyte laptop modelleri gercekten cok iyi üretilmis fakat ülkemizdeki fiyat dolar kuru ve sıkıntılardan geldiği hale bak. yuzumuz gülmedi gülmeyecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler