Salı, Nisan 16, 2024

Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Aorus Görüntüleri Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte tarafından geliştirilen GeForce GTX 1080 Ti AORUS görüntüleri nihayet yayınlandı. Referans tasarım GTX 1080 ile neredeyse aynı. Ek olarak RGB aydınlatma karta ayrı bir hava kattığının altını çizelim.

Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS neler sunuyor ?

Aslında ekran kartının tam adı Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS Extreme Edition 11G olarak geçiyor. Yazması kadar telafuz etmesi de bir o kadar zor olduğu için, biz başlıktaki gibi kısalttık. Neyse gelelim bizi ilgilendiren teknik detaylara.

Kartın üzerinde üç fan yer aldığı gibi, soğutma prensibi diğer ekran kartlarına göre farklı çalışıyor. Ters soğutma blok mantığında çalışan kartın diğer tasarımlardan tek farkı ise yan tarafta bulunan çift HDMI bağlantı noktasının bulunmuyor olması. Gigabyte onun yerine sadece tek bir HDMI portu kullanmış.

gigabyte gtx 1080 ti aorus

Şimdi hocalar Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS modelinde toplamda 6 adet ekran konnektörümüz bulunuyor. Hemen listeleyecek olursak;

* 2x HDMI

* 2x DisplayPort

* 1x DVI

* 1x HDMI şeklinde ilerliyor.

Şimdiye kadar kartın tasarımı konusunda sadece bir kaç gösterim yapıldı. Bu yüzden özel güç devresi hakkında henüz net rakamları elde edemedik. Aynı durum Overclock edilmiş saat hızları için de geçerli.

gigabyte gtx 1080 ti aorus 002

Şuanda Çin kaynaklarından elde ettiğimiz bilgilere göre AORUS GTX 1080 Ti XE‘nin Nisan ayında piyasada satışa çıkacak belirtiliyor. Ancak fiyatı pek de ucuz olmayacak.

gigabyte gtx 1080 ti aorus 003

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler