Cuma, Mart 29, 2024

Gigabyte GTX 1050 3GB OC Ekran Kartı Modelini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte yeni alınan kararlar doğrultusunda GTX 1050 3GB OC modelini duyurdu. Hatırlayacak olursanız NVIDIA tarafından 3GB versiyonlarının piyasaya sürüleceğini sizlerle paylaşmıştık. İlk duyuru ise Gigabyte firmasından gelmiş oldu. Peki yeni Gigabyte GTX 1050 3GB ekran kartı neler sunuyor?

Daha Yüksek VRAM Kapasitesi

Gigabyte yeni GeForce GTX 1050 3GB OC grafik kartını, GPU’nun 2GB modelinden daha yüksek VRAM kapasitesi, daha fazla CUDA çekirdeği ve daha yüksek saat hızları sunarak piyasaya sürmüş olacak. Zaten NVIDIA’nın resmi web sitesinde de aynı bu detayların arttırıldığını görebiliyoruz.

Tüm donanım yükseltmelerinin yanı sıra, bu grafik kartı ile tek bir downgrade ile bellek bant genişliği sunuluyor. NVIDIA, bu GPU bellek veriyolunun dörtte birini kullanarak, oyunculara daha geniş bir 3GB bellek sunmuş oluyor. Bu sayede oyunların ihtiyaç duyduğu daha fazla bellek kapasitesine de cevap vermiş oluyoruz.

gigabyte gtx 1050 3gb 002

GTX 1050 3GB mı, GTX 1050 Ti 4GB mı?

Bu soru ilerleyen günlerde tabiri caizse “bilmeyen” kardeşlerimizin kafasını çok karıştıracak. Yukarıda ne söylemiştik? NVIDIA daha yüksek VRAM, CUDA çekirdeği ve daha yüksek saat hızları sunuyor. Sadece bellek veri yolu 96 bit ile sınırlandırılmış durumda. GTX 1050 Ti modelinde ise bu 128 bit olarak sınırlı.

Sadece bellek veri yoluna bakarak ekran kartı alıyorsanız, büyük yanlıştasınız. O yüzden bir kaç ay sonra GTX 1050 Ti ekran kartlarını yavaş yavaş unutmaya başlayabiliriz. Zira GTX 1050 3GB modeli daha fazla performans ve FPS vaat ediyor.

Bir de dikkat ederseniz Gigabyte GTX 1050 3GB OC modeli fabrika çıkışlı olarak size Overclocklanmış olarak gelecek. NVIDIA bu ekran kartı serisi ile GTX 1050 Ti’a karşı aynı anda yükselme sağlarken, aynı anda da düşüş gösteriyor.

gigabyte gtx 1050 3gb

Neden Böyle Bir İhtiyaç Ortaya Çıktı?

Çünkü herkes GTX 1080 Ti alamıyor. Ekran kartı piyasası ve dolar kurlarının da sürekli artışından dolayı parası olmayan oyuncular “ekran kartı almasın mı?” mantelitesi çıktı ister istemez. Zaten GTX 1050 Ti ekran kartı uzun zamandır piyasada bulunuyordu. Peki NVIDIA yeni bir seri yapmayacak mıydı? Tabii ki onun da sırası geliyor.

Ancak bunun ötesinden NVIDIA bu giriş seviyesi ekran kartını çıkartarak günümüz oyunlarını daha uygun fiyata, daha iyi şekilde cevap verebilmek adına üretti. Şuanda kartın FPS test sonuçları henüz yapılmadı. Ancak bir kaç aya kadar bir sürü oyunda bu testleri sizlerle paylaşmış olacağız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler