Cumartesi, Nisan 27, 2024

Gigabyte X570 Serisi Anakartlarını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün anakart ve ekran kartı üreticisi Gigabyte, PCIe 4.0 destekli yeni anakartı olan X570 Serisini duyurdu. Duyurulan Ryzen 3000 serisi işlemcileri destekleyecek olan anakart PCIe 4.0 dönemini başlatıyor.

Serinin en güçlü modeli X570 Aorus Xtreme anakartı, 16 fazlı dijital güç tasarımı ile güç yönetimini sağlıyor. VRM soğutması için ise Fins-Array Stacked Fin Heatsink with Direct Touch Heatpipes kullanacak. Bu özellikler, yeni 3. nesil AMD Ryzen işlemcilerinin performansını optimize etmek için yapılmış.

3 Farklı Gigabyte AORUS X570 Anakart Piyasaya Sürülecek

AORUX X570 XTREME 1

X570 Aorus anakartları aynı zamanda bize WiFi 6 802.11ax ile 2.4 Gbps ultra hızlı bağlantı sunacak. Q-Flash Plus teknolojisinin en güncel versiyonu ise BIOS güncellemelerinin kolayca yapılması için konulmuş.

AORUX X570 XTREME 2

Gigabyte Yöneticisi Açıklama Yaptı

Gigabyte yöneticisi Jackson Hsu “AMD X570 yonga seti ve 3. nesil AMD Ryzen işlemci çıkması için beklerken Gigabyte, AMD ile birlikte çalışan uyumluluk ve ürün kalitesi standartlarını belirleyen seri başlatmaya hazır” şeklinde konuştu.” Ayrıca “oyuncular ve yüksek performans odaklı kullanıcılar X570 Aorus anakartlara koyduğumuz özelliklere bayılacaklar.” dedi.

“Anakartın öne çıkan bazı özelliklerinde ise 16 fazlı dijital güç tasarımı, PCIe 4.0, yüksek hızlı ağ bağlantısı, RGB Fusion ışıklandırma ve yeni BIOS kullanıcı arayüzü. Uzman araştırma ve geliştirmeyle tasarladığımız ürün, AMD platformunda en yüksek ayarlarda stabil oyun oynamak isteyenler için”.

gigabyte x570 anakart

 

Gigabyte X570 Aorus serisindeki her ATX kartının dijital güç tasarımlarında en az 14 güç fazı içeriyor. Farklı enerji tüketimleri için Gigabyte, CPU tam güçte çalışırken daha istikrarlı akış sağlamak için PowIRstage veya DrMOS ve farklı mosfetleri kullanıyor. Amiral gemisi X570 Aorus Xtreme anakartı, 16 fazlı Infineon dijital güç dizaynı ve her bir fazı 70A’ya kadar düşük akım direnci ve iyileştirilmiş denge özelliğine sahip.

Peki bu durum ne anlama geliyor? 16 fazlı çalışma ile faz başına yükleme düşeceğinden daha az ısı üretilmiş olur. Yani daha verimli güç kullanımı ve uzun ömürlü anakart demek. Daha iyi performans ile kullanıcıların 3. nesil AMD Ryzen işlemcilerin boşa güç harcamaksızın, yüksek ısı açığa çıkmasıyla oluşan hatalar almaksızın, hiç endişe uymadan gönül rahatlığı ile en yüksek potansiyelde overclock yapmasını sağlıyor.

Ayrıca PCIe 4.0 ile önceki bant genişliği limiti aşıldı. Yeni 32GB/s bant genişliği ile ekran kartları, PCIe NVMe AIC SSDler ve M.2 NVMe SSDler önceki neslin limitlerini aştı. Limitlerin aşılmasıyla Gigabyte aynı zamanda 4800MB/s transfer hızına sahip PCIe NVMe M.2 SSDyi tanıttı. Bu yenilik ile bu SSDlerin tüm potansiyellerini göstermeleri artık mümkün.

Gigabyte SSD’lerin tüm potansiyellerini kullanmalarının doğuracağı ısınmaları da düşünmüş ve M.2 termal koruyucularını oyuna dahil etmiş. Bu koruma ile giderek yavaşlayan okuma/yazma hızının önüne geçilmiş.

X570 AORUS MASTER

X570 Aorus bize Intel Gbe LAN ile birlikte geliyor. X570 AorusMaster ve X570 Aorus Xtreme 2.5Gbps ve 10Gbps bağlantı hızlarını sunuyor. Tüm modellerde WiFi aktif edilmiş ve WiFi 6 802.11ax standartını kullanıyor. ‘.5Gbps Ethernet hızı ile de bize her iki alanda esneklik sunuyor.

Bütün bunlarla birlikte korumalı giriş/çıkış dizaynıi RGB Fusion ,LED ışıklandırma, Akıllı Fan, Hi-Fi audio ve daha nice özelliklerle birlikte gelen X570 Aorus anakartlarındaki Akıllı Fan özelliği sayesinde soğutma/çıkarılan ses düzeylerine bakarak, en efektif oranda olabildiğince sessiz bir şekilde çalışıyor.

Aorus X570 Xtreme

  • AMD 3.Gen Ryzen, 2.Gen Ryzen, Radeon Vega Grafikle 2.Gen Ryzen, Ryzen ile Radeon Vega grafik işlemcilerini destekliyor
  • Çift kanal ECC/ Non-ECC Unbuffered DDR4, 4 DIMMs
  • 70A PowIRstage ile Doğrudan 16 Fazlı Infineon Dijital VRM Çözümü
  • Üçlü Termal Koruma ile Üçlü Ultra Hızlı NVMe PCIe 4.0 / 3.0 x4 M.2
  • Karta Dahil Intel® WiFi 6 802.11ax 2T2R & BT 5 ile 2X AORUS Anten
  • Rear 130dB SNR AMP-UP Ses ile ALC1220-VB ve ESS SABRE 9218 DAC ile WIMA Ses Kapasitörleri
  • AQUANTIA® 10GbE BASE-T LAN + Intel® Gigabit LAN ile cFosSpeed
  • Kasa Dizayncıları için Özel RGB FAN COMMANDER
  • Mobil cihazlar için USB TurboCharger ile hızlı şarj desteği
  • RGB FUSION ile Addressable LED ışık dizaynı, LED & RGB LED şeritleri desteği
  • Akıllı Fan 5 özellikleri ile birçok ısı sensörleri, fan durdurma ve ses dedektörü
  • Ön ve arka USB 3.1 Gen 2 Type-C
  • Q-Flash Plus ile BIOS güncelleme 
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler