Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google, Apple Gibi Kendi Kredi Kartını Çıkarıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

TechCrunch tarafından yayımlanan bir rapora göre, Google’ın müşterilerin çevrimiçi ve fiziksel mağazalarda alışveriş yapmalarına ve yaptıkları alışveirşleri takip etmelerine yardımcı olacak kendi Google markalı akıllı banka kartını test ettiği bildiriliyor.

Proje, Google’ın mevcut Google Pay sistemi için yeni bir merkez niteliğinde ve şu anda yalnızca daha geniş bir satın alma işlemi için kullanılabilecek fiziksel bir banka kartı ekleyerek çevrimiçi ve eşler arası ödemeler yapmaktadır. Genişletilmiş bir banka kartı varlığı, Google’ın ödemeleri ve satın alma işlemlerini takip etmede daha yararlı olmasına ve şirkete tüketici harcamaları hakkında değerli bilgiler sağlamasına olanak tanır.

Google Pay Send and Request Money.max 1000x1000 1
Google, Apple Gibi Kendi Kredi Kartını Çıkarıyor 3

Apple Card’ın tam aksine Google’ın kendi projesi Citi Bank ve Stanford Federal Kredi Birliği işbirliği ile ortaya çıkıyor. Google Card başlı başına bir Visa Karttır fakat şirket isterse bunu Mastercard gibi diğer ödeme organlarına genişletebilir.Google’da tıpkı Apple gibi telefon üzerinden tek bir dokunuş ile ödemeye izin verecek ve ayrı bir sanal kart hizmetinide kullanıcılara sunacak. Böylelikle çevrimiçi platformlarda güvensizlik yaşayan kişiler bu sanal karta bakiye aktararak işlemini gerçekleştirecek.

ezgif.com webp to jpg
Google, Apple Gibi Kendi Kredi Kartını Çıkarıyor 4

Google Pay üzerinden yönetilecek

Google’ın uygulamasının, müşterilerin satın alma işlemlerini kolayca izlemelerine izin vereceği (daha önce ziyaret edilen bir mağazaya başvurmak veya bu mağazada gezinmek için Google Haritalar ve geniş perakendeci veritabanından yararlanılması da dahil olmak üzere) Müşterilerin kartlarını kilitlemek için Google Pay uygulamasını kullanabilecekleri bildiriliyor.

Cashback ve İndirim olacak mı?

Şu anda, Google’ın banka kartı bankalardan mevcut banka kartı seçeneklerinde daha rahat (ve potansiyel olarak) daha güvenli bir yüz gibi görünüyor. TechCrunch’ın raporu, Google’ın, sistemi kullanmak için Apple Card’ın çeşitli nakit iade teklifleri gibi herhangi bir avantaj veya avantaj sunup sunmayacağını veya müşterilerin Google ürünlerini satın almak için Google markalı kartları kullanmak için indirim alıp almayacaklarını göstermiyor

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler