Cuma, Nisan 26, 2024

Huawei, LiteOS İşletim Sistemine Sahip Watch GT 2 Saatini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, zindeliğe odaklanmış bir başka akıllı saati ile sahalara geri döndü. Watch GT 2 saati Google’ın Wear OS işletim sistemi ile değil, Huawei’nin kendi topraklarında yetiştirdiği LiteOS işletim sistemini kullanıyor ve iki haftaya kadar pil ömrüne sahip olduğu belirtiliyor.

46mm modelinde 454×454 ekran çözünürlüğü, 1.39 inç OLED ekran ve geçen senenin Watch GT modeli gibi 22mm kayış bulunuyor. Daha küçük, ince ve hafif 42mm Watch GT 2 saatinde, 390×390 ekran çözünürlüğü, 1.2 inç OLED ekran ve 20mm kayış bulunuyor.

Her iki model de Bluetooth 5.1, GPS ve optik kalp atış hızı sensörleri ile Huawei’nin kendi yongası Kirin A1 modelini içeriyor. 5 ATM derecelendirmesi, 50 metre derinlikte 10 dakikaya kadar suya dayanıklı olduklarını belirtiyor. Bunlara ek olarak fitness izleme özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için tüm sensörleri kullanıyor.huaweigt2watch

Pil kalitesi nasıl Hilmi Usta?

Huawei, Watch GT 2 modeline Bluetooth desteği eklediğinden ötürü saatinizin telefonunuzun 150 metre yakınında olması şartı ile telefonunuza gelen çağrıları gösterebilir. Eğer bu özellikten düzenli olarak faydalanacaksanız pil ömrünüzü etkileyecektir ancak Huawei halen Bluetooth aramalarında 10 saatlik pil ömrü alacağımızı iddia ediyor. Şirket tipik batarya ömrünün senaryosunun 14 gün olacağını söylüyor; GPS modunun 30 saat sağladığını belirterek 24 saat müzik dinleme süresi iddia ediyor.

149419 smartwatches news huawei watch gt 2 revealed in leaked photos image1

Sevgili Huawei beyciğim akıllı saate, spor makineleri ve ağırlık antrenmanı dahil olmak üzere 15 spor desteği eklediğini söylüyor; koşu (yol, iz ve koşu bandı), yürüyüş, bisiklet ve yüzme (havuz veya açık su) bunlara bir takım örnek.

Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre cihazın dahili hafızası ile 500 şarkı depolanabileceği söyleniyor fakat bu şarkı dosyası tutarı herhangi bir uygulama yahut bilgilerin kaplayacağı alan dahil mi değil mi belli değil ayrıca bu devirde Spotify kullanmayan kaldı mı yahu?

Huawei, Watch GT 2 modeli için henüz herhangi bir fiyatlandırma yahut çıkış tarihi açıklamadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler