Çarşamba, Nisan 24, 2024

Huawei MateBook X Pro Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’nin MacBook Pro’ya rakip olarak ürettiği ince dizüstü bilgisayar olan MateBook X Pro isimli cihazını yeni modelini bugün düzenlediği lansmanda Mate X katlanabilir telefon ile birlikte tanıttı.

8. Nesil Intel işlemci ile gelecek olan MateBook X Pro, oldukça ince bir yapıya sahip. Tıpkı MacBook’larda olduğu gibi Huawei telefonda kopyaladığınız yazıyı MateBook X Pro dizüstü bilgisayardan yapıştırılabilecek. Ayrıca Huawei telefondan MateBook X Pro dizüstü bilgisayarına hızlı bir şekilde dosya aktarımı yapılabiliyor.

Huawei MateBook X Pro Tanıtıldı 3 PCH

Huawei MateBook X Pro Dizüstü Bilgisayarın Teknik Özellikleri

Intel tarafından üretilen U serisi 8.nesil i7 8565U ve i5 8265U model işlemci seçeneği bulunan dizüstü bilgisayarda NVIDIA tarafından üretilen MX250 ekran kartı bulunuyor. MX150 ekran kartının güncellenmiş hali olan bu ekran kartı hem MX150 ekran kartından daha az güç tüketiyor hemde daha yüksek performans gösteriyor. Ayraca cihazda 8 GB/16 GB 2133 MHz LPDDR3 bellek seçeneği ve 256 GB/512 GB PCIe NVMe flaş depolama seçeneği bulunuyor.

Huawei MateBook X Pro Tanıtıldı 4 PCH

13.9 inç boyutunda 3000 x 2000 çözünürlüğünde ve 260 piksel yoğunluğunda dokunmatik ekrana sahip olan dizüstü bilgisayarın en ince noktasının inceliği 4.9 mm, en kalın noktasının inceliği ise 14.6 mm. Oldukça ince yapıdaki bu dizüstü bilgisayarın ekran/kasa oranı %91. Cihazın kamerası ekranın üst tarafında değil klavyede tuşun içersinde bulunuyor. İstendiği zaman tuşa basarak açılabiliyor istendiği zaman da kapatılabiliyor. 

Huawei MateBook X Pro Tanıtıldı 2 PCH

Cihazda Gigabit WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, Thunderbolt 3 portu ve NFC bulunuyor. NFC ile birlikte Huawei telefonu eşleştirerek, telefonu bilgisayara dokundurduktan sonra WiFi üzerinden dosya aktarımı yapılabiliyor. 4 adet hoparlör ile birlikte oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunabiliyor. Güç tuşunun üzerinde bulunan parmak izi okuyucu ile birlikte dizüstü bilgisayar parmak izi ile oldukça hızlı bir şekilde açılabiliyor. Dizüstü bilgisayarın yan tarafında USB 3.0, USB 2.0, USB Type-C, ses jakı ve HDMI çıkışı bulunuyor. 

Peki ya siz MateBook X Pro dizüstü bilgisayarının özelliklerini nasıl buldunuz? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler