Cuma, Nisan 26, 2024

Huawei’nin Yeni Akıllı Saati Watch GT Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’nin daha tanıtılmamış olan akıllı saati Watch GT yanlışlıkla Huawei’nin web sitesinde yayınlandı. 

Huawei, Watch GT akıllı saati 16 ekimde resmi olarak tanıtacaktı fakat tanıtımdan önce kısa süreliğine sızdırılan bu saati gören TechAndroids cihazın fotoğraflarını ve özelliklerini kaydetmeyi başarabilmiş. 

Huawei Watch GT photo 2

Huawei Watch GT akıllı saatte 1.3 inç boyutunda 454×454 çözünürlüğünde AMOLED panelli yuvarlak ekran olacak. Yuvarlak ekranı sayesinde akıllı olmayan kol saatlerine oldukça benzer yapıda. 

Akıllı saatte düşük güç tüketen Cortex-M4 yonga seti bulunacak. Tabi akıllı saatlerin en büyük sorunlarından bir tanesi şarjının az gitmesi. Huawei Watch GT akıllı saatte 420 mAh değerindeki batarya bulunuyor. Batarya olarak epey uzun giden akıllı saat bir şarjla 30 gün sadece saat gösterimi, 2 hafta normal kullanım süresi ve 22 saat boyunca GPS açık bir şekilde çalışabilecek. 

Diğer akıllı saatlerde bulunduğu gibi bu akıllı saatte de arka tarafta kalp ritim sensörü bulunuyor. Su geçirmezlik özelliği bulunan akıllı saat 50 metreye (5 ATM Basınç) kadar su geçirmiyor. 

Kordon takılı olmadığı zamanda 46 gram ağırlığında olan akıllı saat 316L paslanmaz çelik kasaya ve seramik kaplama çerçeveye sahip. 

Huawei Watch GT photo 1 2

Akıllı saatte işletim sistemi olarak Google Wear OS yerine Huawei tarafından akıllı saat için geliştirilmiş olan işletim sistemi bulunacak. En büyük rakipleri olan Apple ve Samsung’da akıllı saatlerinde kendi işletim sistemlerini kullanıyor. Google Wear OS yerine kendi işletim sistemini tercih etmiş olması bizce Huawei için doğru bir karar. 

Uydudan konum belirlemek için akıllı saatte GPS, GLONASS, Beidou ve Galileo kullanılmış. Bu şekilde akıllı saat daha doğru şekilde uydudan konumu öğrenebilecek. 

Kutu içerisinden çıkacak olan kablosuz şarj aleti ile birlikte 420 mAh bataryalı Huawei Watch GT’yi 0’dan 100’e kadar 2 saate doldurabilecek. 

Huawei tarafından sızdırılan bilgilerde ne yazık ki cihazın fiyatı yer almıyor. Daha önceden ortaya çıkan söylentilerde Huawei Watch GT €200 fiyata sahip. Eğer bu söylenti doğruysa rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatla gelecek. 

Sizce Huawei’nin yeni akıllı saati olan Watch GT Samsung ve Apple’ın akıllı saatleriyle rekabet edebilir mi? Yorumlarda fikirlerinizi yazabilirsiniz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler