Cuma, Nisan 26, 2024

HyperX Cloud Stinger Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin teknoloji platformu PC Hocası‘ndan herkese merhabalar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün hocanın masasında HyperX Cloud Stinger kulaklık incelemesi gerçekleştireceğiz. 

Oyuncu ekipmanlarına dair birbirinden farklı ve kaliteli ürünler gördüğümüz HyperX, giriş seviyesi kulaklığı Cloud Stinger ile bakalım bizlere neler sunuyor?

Sade, hafif, güçlü.

HyperX Cloud Stinger, hafif ve sade yapısı ile dikkat çeken bir kulaklık. Mat siyah renk ile hazırlanmış kulaklık, her iki tarafında ve kafa kemeri üzerinde HyperX logosunu taşıyor. Kafa kemeri, ayarlanabilir yapıya sahip olduğu için tüm kafalar ile rahat bir uyum sağlıyor. Kemer bandında da hafızalı süngerler kullanılmış olduğunu görüyoruz. Kulaklığın sahip olduğu ağırlık ise 275 gram.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 004

HyperX Cloud Stinger, dönebilen ve esneklik sunabilen kulak pedlerine sahip. Kulaklığı kullanmaya ara verdiğinizde kulaklığı boynunuza asarsanız, pedleri kendinize doğru döndürebilme imkanına sahip oluyorsunuz. Öte yandan kulaklık pedleri, aşağı ve yukarı da oynayabiliyor. Dolayısıyla kulaklık, sizi sıkmadan kulak ve kafa şeklinizi alıyor.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 010

Kulaklığın kullandığı malzemelere bakacak olursak oldukça sağlam ve sert plastiklerin kulaklığı çevrelediğini görüyoruz. Bunun dışında kulak süngerleri de yumuşak suni deri ile hazırlanmış. Her ne kadar kullanım bazında rahat bir deneyim sunsa da pedler, uzun kullanım sonralarında her kulaklık gibi terleme yapıyor.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 021

HyperX Cloud Stinger, kablo üzerinde herhangi bir kontrolcü barındırmıyor. Zaten RGB aydınlatmaya sahip olmayan kulaklık, yalnızca ses arttırma ve azaltma alanında bir kontrolcü desteği sunmuş. Kulak pedinin kenarında konumlandırılan bu tuş, kızaklı kayar yapısı ise dikkat çekiyor. Sesi arttırmak için +, azaltmak için ise – yöne sürülen düğme, kullanım bazında pratiklik sağlıyor.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 020

Öte yandan kulaklığın tasarım detaylarında dikkat çeken bir diğer nokta, oynar yapıya sahip mikrofon. Aşağı ve yukarı şekilde hareket edebilen mikrofon, esnek yapısı sayesinde ağza olan yakınlığı ayarlama imkanı sunuyor. Mikrofonun kumanda edilmesi ise oldukça basit. Yukarı konumda olan mikrofon aşağıya doğru indirildiğinde çıt sesi çıkarıyor. Bu sayede mikrofonun açık olduğunu anlayabiliyorsunuz. Aynı şekilde mikrofon yukarı kaldırıldığında da çıkan ses, mikrofonun kapalı olduğu bilgisini veriyor. 

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 003

HyperX Cloud Stinger, 1.3 metre uzunluğunda örgülü olmayan bir kabloya sahip. Kablonun bağlantı ara birimi ise 3.5mm jack. Öte yandan kutu içerisinden bir adet ek uzatma kablosu da kulaklığa eşlik ediyor. Bu kablo ise 1.7 metre uzunluğunda ve ucunda ayrı ayrı mikrofon ve kulaklık jackı bulunduruyor. Bu sayede bilgisayarında mikrofonlu kulaklık jackı olmayanlar, bu kablo ile bağlantı kurabiliyorlar. Ancak iki kablonun birleşimi oldukça 3 metrelik bir kablo ortaya çıkartıyor. Bu yüzden kabloyu puck kullanarak sarmanızı tavsiye ediyoruz.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 025

Kulaklığın sunduğu performansa değinecek olursak, stereo kanal ses desteği ilk dikkat çeken özellik oluyor. Oyuncu kulaklıklarında görmeye alıştığımız 7.1 kanallı ses desteği ne yazık ki HyperX Cloud Stinger’da bulunmuyor. Ancak ses detaylarının oldukça net olduğunu ve yüksek seviyede kayıpsız ses alabildiğinizi belirtelim. 

HyperX Cloud Stinger, 50mm neodim sürücülere sahip. 30 ohm empedans değeri sunan sürücüler, 18 ile 23000 Hz arası frekans sağlayabiliyor. Öte yandan mikrofon kanadında da gürültü engelleme destekli elektret kondansatör tipli alıcı görüyoruz. Mikrofonun frekans yanıtı ise -50 ile 18000 Hz değerinde. 

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 006

Yaptığımız testler neticesinde de kulaklığın gerçekten yüksek seviyede ses üretebildiğine şahit olduk. Ayrıca sesler, oldukça net ve kayıpsız algılanıyor. Mikrofon testinde de sonuç yine aynı şekilde kaliteli bir deneyim sundu. Mikrofon ile yapılan kayıt ve görüşmelerde ses kesintisiz olarak net şekilde aktarılırken, gürültü engelleyici sayesinde pürüzsüz bir deneyim elde edilmiş oluyor. Ancak sert harf ve cümlelerde sesin çok güçlü ve yırtıcı çıktığını belirtelim.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 022

Son olarak kulaklığın; PC, XBOX One, PS4, Wii U, Mac ve mobil uyumlu olduğunu belirtelim ve son yoruma geçiş yapalım.

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 024

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 012

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 009

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 013

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 015

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 014

Hocanın Yorumu

HyperX Cloud Stinger kulaklığı detaylı olarak ele aldık. Kingston‘ın oyuncu ekipmanları serisi HyperX adı altında tasarlanan Cloud Stinger, özellikle giriş seviyesinde oldukça kaliteli bir deneyim sunuyor. Üstelik hafif yapı konfor sağlarken, yüksek kaliteli parçalar ile de oldukça üst düzey bir performans alabiliyorsunuz. 

HyperX Cloud Stinger İncelemesi 002

Güncel dönemde de ülkemiz içerisinde oldukça fazla satan HyperX Cloud Stinger, yeni bir giriş seviye kulaklık arayanlar için oldukça ideal olacaktır. Bu bağlamda hoca, bu kulaklığı tavsiye ediyor

Evet hocalar, bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün sizlerle HyperX Cloud Stinger kulaklık incelemesi gerçekleştirdik. Kulaklık ile ilgili video incelemeye aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

pch tavsiye eder odul png

HyperX Cloud Stinger Kulaklık İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler