Cuma, Nisan 26, 2024

Reeder P12S Akıllı Telefon İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese merhaba. Birbirinden farklı ürün ve donanımları incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün, Reeder P12S akıllı telefon incelemesi ile birlikte olacağız.

Daha çok tablet ve e-kitap cihazları ile adını duyduğumuz Reeder, giriş seviyesi akıllı telefonu ile pazara alternatif bir giriş yaptı. Bakalım Reeder P12S bizlere neler sunuyor.

Tasarım

Reeder P12S, giriş seviyesi olmasına rağmen oldukça şık bir tasarımına sahip. Lacivert renk ile dikkat çekici bir görüntü oluşturan telefon, ne çok ağır ne de çok hafif. Ortalama büyüklüğe sahip cihaz, tek elle kullanımda da herhangi bir problem yaratmıyor. Ön ve arka panelin tamamen cam olduğunu gördüğümüz telefon, çerçevesinde alüminyum kullanarak sağlam ve şık bir tasarım oluşturmuş. Ancak kullanılan cam panellerin çok fazla iz tuttuğunu söyleyebiliriz.

reeder p12s akilli telefon incelemesi 004

Telefonun ön yüzüne baktığımızda %76 ekran-gövde oranı görüyoruz. Ekran üst çerçeveye çok daha yakınken alt kısımda kullanılmayan alan görmek mümkün. Ancak ön yüz ile ilgili en dikkat çekici şey, selfie kamerasının üst kısımda değil, telefonun sağ alt kısmına konumlandırılması. Bu sayede üst çerçeve daha dar tutularak ekran oranı genişletilebilmiş. Cihazın sahip olduğu ekran boyutu ise 5.5 inç.

Ön yüzeyle ilgili olarak dikkat çeken bir diğer nokta telefonun sahip olduğu parmak izi okuyucusu. Ekranın hemen altına konumlandırılan sensör, oldukça hızlı şekilde parmak okuyabiliyor. Ancak okuyucu bir tuş üzerinde değil, doğrudan ekrana monteli bir yapıda. Dolayısıyla ön panelde herhangi bir tuş bulunmuyor. Tuş tercihini kapasitif olarak belirleyen Reeder, kullanım ihtiyacında görünen, kullanım haricinde gizlenen ekran içi dokunmatik düğmelere sahip. Alt kısımdan hafifçe yukarı kaydırdığınızda tuşları görebiliyorsunuz.

reeder p12s akilli telefon incelemesi

Telefonun arka yüzeyinde ise klasik bir yapı bizleri karşılıyor. Sol üst köşede kameralar ve flaş, orta kısımda Reeder logosu ve alt kısımda marka ve diğer sertifika logolarını görmek mümkün. Daha temiz bir arka panel belki de cihaza daha ağır ve prestijli hava katabilirdi düşüncesindeyim. Öte yandan telefonun sağ kenarında ses kontrol düğmeleri ve kilit tuşu bulunurken, üst kısımda 3.5mm jack, alt kısımda ise hoparlör bulunuyor.

reeder p12s akilli telefon incelemesi 006

Teknik Özellikler

Reeder P12S, giriş seviyesi olmasına rağmen sunduğu teknik özellikler neticesinde orta sınıfı da zorlayacak bir donanıma sahip. İçerisinde MediaTek‘in geliştirdiği MT6557 işlemci bulunduran telefon, 8 çekirdekli yapısı ile dikkat çekiyor. İşlemci, 2.5GHz frekans hızında çalışıyor ve içerisinde Mali-T880 grafik işlemcisini barındırıyor. Öte yandan telefon içerisinde 6GB RAM bulunuyor. 

Tüm bu donanımlar, günlük kullanımda oldukça performanslı çalışırken yoğun güç gerektiren işlemlerde de kullanıcıyı üzmüyor. Oyun performansı konusunda da oldukça iyi işler çıkartan cihaz, sahip olduğu donanımı etkili bir biçimde kullanabiliyor. 

reeder p12s akilli telefon incelemesi 009

Reeder P12S, sahip olduğu ekran ile de ortalama bir deneyim sunuyor. Üzerinde 5.5 inç boyutunda 1280x720p çözünürlükte AMOLED ekran taşıyan cihaz, renklendirme ve görüntülemede oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor. Ancak ekran çözünürlüğünün Full HD olmasını beklerdik zira giriş seviyesi olmasına rağmen birçok alternatif modelde çözünürlük 1080p. Öte yandan ekran ile ilgili bir olumsuz nokta da Corning Gorilla Glass korumasına sahip olmaması. Bu da ekranı daha hassas ve kırılgan hale getiriyor. 

Telefonun öne çıkan teknik detaylarında kamerayı görüyoruz. Günümüz akıllı telefonlarının popüler donanımı olan çift kamera, Reeder P12S’de de unutulmamış. f/2.0 diyaframa sahip ve toplamda 16 Megapiksellik bir çözünürlük sunan çift arka kamera, portre modunda resimler çekmenize imkan tanıyor. Fotoğraf kalitesi ise ortalama bir giriş telefonu ile eş değer düzeyde. Bu segmentten daha fazlasını beklemek de doğru olmaz. Arka kamera video alanında da 30 FPS’e kadar 1080p Full HD kayıt gerçekleştirebiliyor. 

reeder p12s akilli telefon incelemesi 007

Ön kameraya değinecek olursak, f/2.2 diyafram aralığına sahip 5 megapiksellik bir selfie kamerası ile karşılaşıyoruz. Kameranın alt kısımda olması, resim çekerken el ve parmak temasına yol açsa da telefon, ön kamerayı aktif ettiğinizde sizlere bir uyarı veriyor. Uyarı, cihazı ters şekilde tutmanızı ve resimleri bu şekilde çekmenizi söylüyor. Böylece daha geniş bir görüntüleme alanı elde ediyorsunuz.

Cihazın depolama alanına baktığımızda da 64GB’lık oldukça geniş bir dahili kapasite görüyoruz. İstendiği taktirde micro-SD kart ile 128GB’a kadar arttırılabilen bu hafıza birçok kullanıcı için yeterli olacaktır. Cihaz aynı zamanda micro-SD kart yuvasını SIM yuvası olarak kullanabiliyor ve telefonu çift SIM ile kullanabiliyorsunuz. 

reeder p12s akilli telefon incelemesi 008

Telefonun diğer özelliklerine baktığımızda ise 3000mAh kapasiteli bir batarya görüyoruz. Batarya ne yazık ki hızlı şarj desteğine sahip değil. Yaklaşık 2 saat sonunda tam kapasiteli bir dolum elde edebiliyorsunuz. Batarya süresine baktığımızda ise Reeeder, 2 güne varan bir kullanım sunduğunu belirtiyor. Ancak kullanım tarzınıza göre cihaz, bir günü çıkarabilecek potansiyele sahip.

Son olarak kutu içeriğine de değinelim ve son yorumumuza geçelim. Reeder P12S, kutu içeriği bakımından oldukça yeterli görünüyor. Kutu içerisinden telefon, şarj cihazı, kulaklık, ekran koruyucu film ve kullanım belgeleri çıkıyor. Telefonun sahip olduğu yazılım ise Android 7.0 Nougat.

Hocanın yorumu

Reeder P12S akıllı telefon, oldukça şık ve çekici bir yapıya sahip. Özellikle lacivert renk, cihaza ayrı bir albeni katmış. Öte yandan cihazın giriş seviyesi olduğu göz önünde bulundurulursa sahip olduğu donanım ve özelliklerin oldukça yeterli olduğunu görüyoruz. Her ne kadar daha yüksek çözünürlüklü ekran ve hızlı şarj desteği arasak da mevcut donanım da baş ağrıtmayacak düzeyde.

reeder p12s akilli telefon incelemesi 005

Reeder P12S, çeşitli e-ticaret sitelerinde ortalama 1500 Türk lirasına satılmakta. Açıkçası fiyatın telefon için biraz yüksek olduğunu düşünüyorum. Zira alternatif modellerde değişkenlik gösteren özellikler ile birlikte daha uygun bir cihaz bulunabilir. Yine de Reeder P12S, bu segmentte farklı bir alternatif olarak öne çıkıyor. Eğer yakın zamanda giriş düzeyinde bir telefon alacaksanız, Reeder P12S’i sizlere öneririz.

Evet hocalar, bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda sizlere Reeder P12S akıllı telefon incelemesinden bahsettik. Ürünün video incelemeli haline, çeşitli performans testlerine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

pch tavsiye eder odul png

Reeder P12S İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Fiyatı 1800 TL idi 1500 çekmişler değil o fiyat 500 TL olsa yine acırım o parayı verip almaya. Gerçekten berbat ötesi bir telefon tavsiye etmiyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler