Perşembe, Nisan 25, 2024

Saramonic UwMic9 Mikrofon İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri yeni bir inceleme ile tekrar birlikteyiz. Hocanın masasında bugün, Saramonic UwMic9 mikrofon incelemesi gerçekleşecek. 

Video yayıncılığının arttığı son dönemlerde mikrofonlar, yayıncılar için çok önemli bir konuma sahip. Her ne kadar görüntü kayıt cihazlarının kendilerine ait mikrofonları bulunuyor olsa da, daha kaliteli ses kayıtları için özel mikrofonlara ihtiyaç duyuluyor. Bizler de hem kendi video ve ürün incelemelerimiz için temin ettiğimiz hem de sizler için farklı bir öneri olabileceğini düşündüğümüz Saramonic UwMic9 mikrofonu sizler için inceliyoruz.

Kablosuz rahatlık

Hali hazırda kullandığımız mikrofon, masa üzeri sabit bir mikrofon olduğu için kullanım bazında pürüzler çıkartabiliyordu. Mikrofonun sürekli olarak durması, mikrofona yakın konuşmak ve yakın konumda olmak gibi bazı problemler bizi yaka mikrofonuna itti diyebiliriz.

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 006

Saramonic UwMic9 mikrofon ise kablosuz yapısı ile dikkat çekiyor. Kutu içerisinden 2 adet verici, bir adet alıcı ve diğer bağlantı kablolarına ek olarak iki yaka mikrofonu görüyoruz. Ürünün kurulumu da oldukça basit. Her ne kadar ürün ile birlikte kurulum ve kullanım kılavuzu sunulmuş olsa da biz bu kitapçığa bakmadan kurulumu başarı ile gerçekleştirdik.

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 017

Saramonic UwMic9 mikrofonun en iyi özelliği sunduğu kullanım rahatlığı. Zaten kablosuz yapıda olan mikrofon, hafif yapısı ile de taşıma konusunda oldukça zahmetsiz. Mikrofonun alıcı kısmı doğrudan kameranın üzerine, diğer iki vericiler ise mikrofonu kullanacak kişilerin kemer; bel, cep veya diğer kıyafet bölgelerine takılabiliyor. Son parça mikrofon ise kişinin yakasına sabitleniyor. Bu açıdan kamera ile mikrofon arasında kablolar uzatmıyor ve taşımada zorluk çekmiyorsunuz.

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 013

Mikrofonun teknik detaylarına bakacak olursak, 96 kanala kadar çıkabilen bir iletişim aralığı görüyoruz. Bu kanallardan dilediğinizi ayarlayarak kullanabilme imkanınız var. Her mikrofona bir kanal da atayabilirsiniz. Ayrıca mikrofon A ve B gurup kanalları ile de çoklu bağlantıda özelleştirme imkanı sunuyor. 514 mHz ile 596 mHz arası frekans aralığına sahip mikrofon, -95dBm hassasiyet sunuyor. Öte yandan mikrofonun osilatör tipi PLL sentezleyici olarak belirtilmiş. 

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 009

Saramonic UwMic9, kablosuz bağlantısını kızılötesi ile gerçekleştiriyor. Ses konusunda ise oldukça kaliteli deneyimler sunan mikrofon, açık alanda 100 metre, kapalı alanda engeller olsa bile 60 metreye kadar kesintisiz iletişim sağlayabiliyor. Oldukça geniş alana tekabül eden bu değerler, dış mekan kayıtları için de oldukça faydalı görünüyor. Öte yandan alıcı ve vericiler, iki adet AA kalem pil ile çalışıyor. Ancak kutu içerisinde pil bulunmuyor. 

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 004

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 019

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi 015

Hocanın yorumu

Saramonic UwMic9 mikrofon, gerek sunduğu kablosuz bağlantı desteği, gerekse verdiği yüksek ses kalitesi ile bizlerden tam not almayı başardı. Eğer video yayıncılığı ile ilgileniyorsanız, kameranızın mikrofonu yetersiz geliyorsa ve sürekli olarak kablolu mikrofon taşımak istemiyorsanız bu mikrofonu sizlere kesinlikle öneririz. Henüz ülkemizde satışı bulunmayan ürünü yurt dışı alışveriş sitelerinden rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Saramonic Uw9Mic Kablosuz Mikrofon İncelemesi

Evet hocalar, bu yazımızda sizlere Saramomic UwMic9 mikrofonundan bahsettik. Mikrofonun kurulumu, detaylı incelemesi ve testlerini aşağıda bulunan video bağlantısından izleyebilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Saramonic UwMic9 İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler