Cuma, Nisan 19, 2024

IGTV’de Para Kazanma Dönemi Başlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram nihayet IGTV için içerik üreticilerini düşünerek doğrudan içeriklerden para kazanmalarına izin verecek bir sistem üzerinde çalışma sergiliyor. IGTV içerik oluşturucularının videolaarında reklam yayını yapmalarına olanak tanıyan bir İş Ortağı Programı’nı dahili olarak test ediyor.

Twitter kullanıcısı Jane Wong, paylaştığı bir görsel ile bu varsayımı doğruladı. Görsellere baktığımız zaman, IGTV kullanıcıları için videolara kısa reklamlar ekleyerek para kazanabilecekler. Facebook’un içerik oluşturucuların reklamlardan gelir elde ettiği orta rulo reklamlara çok benziyor. Facebook’a ait platformdaki ilk para kazanma seçeneği olması mantıklı.

Bu zamana kadar Instagram içerik üreticileri kazançlarını hikayeler ve IGTV paylaşımları üzerinden yaptıkları sponsorlu paylaşımlardan elde ediyordu. Yeni sistem artık daha iyi olacak gibi görünüyor.

İlk bakışta, Instagram’ın bunu IGTV’de kullanması garip gelebilir. Çünkü şirket geçtiğimiz dönemlerde IGTV düğmesini ana sayfa üzerinden kaldırmıştı.

https://twitter.com/mosseri/status/1225678796541456385

Bununla birlikte, Instagram’ın üzerinde çalıştığı tek para kazanma seçeneği nin bu olmadığını umuyorum ve içerik üreticilerinin ne tür bir gelir paylaşımı bekleyebileceğini de öğreneceğimizi umuyorum. Instagram başkanı Adam Mosseri Twitter’dan yaptığı açıklamada, sitenin içerik üreticilerine yardım etmek için “daha fazla yol” araştırdığını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler