Çarşamba, Nisan 24, 2024

Instagram Artık Kimi Engelleyeceğinizi Tahmin Edip Öneri Sunacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genellikle sosyal medya platformlarında kimi takip etmek isteyeceğimiz ya da tanıyor olabileceğimiz kişilerin bir listesini görürüz ama şimdi ise tam aksine Facebook bünyesinde faaliyet göstermekte olan Instagram platformu, yakın zamanda engellenmiş kişiler listenize kimi ekleyebileceğiniz konusunda size tavsiyeler sunacak.

Instagram, kullanıcıların “Engellenmiş Hesaplar” yada “Engellenmiş Kullanıcılar” listesine eklemek isteyebilecekleri kişilerin listesini görebilecekleri yeni bir sayfa üzerinde geliştirmelere başladı lakin bu algoritma rastgele insanları size sunacak ve bunu kullanmak pekte sağlıklı olmayacak.

Eb9ZoWsXgAAgZpc

Instagram’ın algoritması oldukça basittir. Facebook’ta engellemiş olduğunuz birini (eğer Facebook hesabınız var ise) platformda arar ve aynı kişiler eğer Instagram’da da var ise bu kişileri Instagram’daki blok listenize eklemenizi önerir.

Böyle bir algoritmanın geleceğini bize haberdar ters mühendis Alessandro Paluzzi, ayrıca şirketin şu anda Instagram blok listenize kimi ekleyeceğini önerecek özelliğin yanında Messenger entegrasyonu üzerinde çalıştığını da ortaya çıkardı.

Ne yazık ki, Facebook’un bu özelliği ne zaman kamuoyuna sunacağını bilmiyoruz, ancak her iki özelliğin de bu yılın sonuna kadar kullanıma sunulması gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler