Çarşamba, Nisan 24, 2024

Instagram Başkasının Gönderisini Paylaşma (Repost) Nasıl Yapılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarının en başında şüphesizdir ki Instagram yer alıyor. Durum böyle olunca Instagram’da her kategoriden sayfayı/profili takip ediyoruz ve bu sayfaların paylaştığı bir gönderi hoşumuza gidince kendi profilimizde paylaşmak istiyoruz ama gel gör ki nasıl yapacağımızı bir çok kişi bilmiyorlar.

Kimisi ekran görüntüsü ya da video alarak kendi emekleri ile yeniden hazırlıyor, her şeyin devasını internette bulanlar PC Hocası’nda yer alan bu rehberi okuyor kimi yazılımcılar ise kendilerine otomatik bir sistem yapıyor. Peki ya yazılımdan anlamayan normal tüketiciler bu işlemi nasıl yapacaklar?

Harici Aplikasyonlar

Instagram, dahili olarak kendi bünyesinde herhangi bir repost işlevi barındırmıyor bu sebepten ötürü kullanıcılar başkalarının bir paylaşımını kendi profillerinde kalıcı olarak paylaşmak istediğinde üçüncü parti aplikasyonlara başvurmak zorunda kalıyorlar.

Genel olarak Instagram için Repost uygulamalarının çalışma mantığı basittir. Paylaşmak istediğiniz gönderinin URL’ini panoya kopyalarak paylaşım uygulamasına girmektir, çoğu aplikasyon otomatik olarak panoya kopyaladığınız linki algılayarak işleme başlayacaktır.

Instagram henüz profillerde bir başkasının paylaşımını yeniden paylaşmamıza olanak sağlayan bir güncelleme getirmedi fakat bir gönderiyi ya da IGTV videolarını kendi hikayenizde paylaşabiliyorsunuz. Hatta IGTV videolarına hikayenizde yer verdiğinizde hikaye süresi boyunca (15 saniye) videonun bir kısmını gösterim yapıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler