Cuma, Mart 29, 2024

Instagram Hikayelere Müzik Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, hiç şüphesiz yaptığı en akıllı yatırım olan Instagram’ı güncellemeye devam ediyor. Daha önce gelen IGTV desteği ile YouTube’a karşı rakip olmaya çalışan platform bu kez, Hikayeler özelliğine müzik eklentisi getiriyor.

Instagram, günlük olarak milyarlarca insanın kullandığı çok büyük bir platform. Tabii ki büyük olmak, güncel olmayı da zorunluluk haline getiriyor. Satın alındığı günden bugüne birbirinden farklı özellikler ile güncellenen Instagram, bir yeni özellik ile daha kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Yeni özellik, Instagram’ın sıklıkla kullanılan Hikayeler’ine müzik ekleme imkanı sunuyor.

isntagram music 1

Geçtiğimiz gün Instagram Blog’da yayınlanan bültene göre kullanıcılar, telif hakkı sorunu yaşamayacak şekilde attıkları hikaye gönderilerine müzik ekleyebilecek. Binlerce müzikten oluşan ses kütüphanesinde kullanıcılar, diledikleri türde müziği kolayca arayacak ve müziklerin diledikleri kısmını hikayelerine ekleyebilecekler. Üstelik özellik, video kaydından önce ya da sonra kullanılabilecek. 

Hikayeye müzik eklemek içinse şu adımlar izlenecek:

  • Paylaşacağınız fotoğraf ya da videoyu seçin
  • Etiketler ekranını açın ve Müzik’e tıklayın
  • Üç farklı kategori içerisinden ya da arama çubuğundan dilediğiniz şarkıyı bulun
  • Daha sonra bulduğunuz şarkının belirli bir bölümünü seçin ve paylaşın

isntagram music 2

Hikayelere eklenecek olan bu özellik Android için henüz yayınlanmadı. Muhtemelen önümüzdeki dönemde gelecek olan güncelleme ile kullanılacak olan bu özellik, iOS tarafında bugün itibari ile başlatılmış durumda. Ancak, tüm ülkelerde aktif olması için biraz daha zaman gerekiyor. Bakalım Instagram, ilerleyen dönemlerde kullanıcılarına ne gibi yenilikler sunacak?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler