Cuma, Mart 29, 2024

Instagram Hikayelere Müzik Ekleme Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır Instagram beyciğimin yurt dışında faaliyete geçirdiği, hikayelere müzik ekleme servisi nihayetinde ülkemizde kullanıma açıldı. Eğer yabancı kişileri Instagram üzerinden takip ediyorsanız, kendileri Müzik özelliğini kullanarak bir hikaye attıkları zaman Türkiye’den girdiğiniz için “Instagram Müzik şu anda bölgenizde kullanılamıyor” gibi bir uyarı mesajı alırdınız ve hikaye sessiz bir biçimde oynatılırdı.

Artık an itibari ile şirket, “Instagram Music for Stories” Türkçemize çevirir isek “Hikayeler için Instagram Müzik” isimli özelliğini Türkiye’deki kullanıcılara açtı. Şu an herhangi bir hikaye çekip ya da galerinizden herhangi bir video yada fotoğrafı seçerseniz aşağıdan yukarıya doğru kaydırdığınız zaman açılan panelde hareketli bir Müzik simgesi göreceksiniz. Buna tıklayarak hikayenize istediğinizi müziği ekleyebilirsiniz.

WhatsApp Image 2020 04 15 at 06.51.34 1

Müzikler nereden geliyor?

Hikayelerinize ekleyebileceğiniz müzikler tamamen Spotify üzerinden geliyor. Hali hazırda Instagram ile Spotify’ın ortak yürüttüğü bir işbirliği mevcut. Bu neden Spotify’da yayınlanmış her müziği seçerek hikayenize ekleyebilirsiniz. Instagram aslında bu özellik ile hikayeleri hem daha da eğlenceli hale getirmek hem de TikTok platformu ile arasındaki rekabeti güçlendirmek istiyor.

Biliyorsunuz TikTok, son zamanlarda büyük bir kullanıcı kitlesi çekerek mevcut sosyal medya platformlarını sollamayı başardı. Instagram ve YouTube gibi şirketler ise eski popüleritesini kazanabilmek için TikTok ile bir rekabete girdi ve ellerinden geleni yapıyorlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler