Perşembe, Mart 28, 2024

Instagram, IGTV Servisini Baştan Aşağıya Yeniledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram beyciğim, içerik üreticileri odak noktası haline getirerek pekte tutmayan IGTV servisini tamamen yeniledi.

Instagram bugün, büyük olasılık ile daha fazla kişiye IGTV üzerinden erişmek ve uzun metraj video üreten kişilere teşvik olma umutları ile IGTV uygulamasını tamamen yeniliyor.

Şirket verdiği bir demeçte, ana sayfayı, her kullanıcıya kimlerin takip ettiğine ve uygulamanın kendileri için ilginç olabileceğini düşündüğü içeriklere göre uyarlanmış bir içerik oluşturucuya sahip olacak şekilde tamamen yeniden tasarladığını söylüyor. Uygulama ayrıca yeni ve alakalı IGTV içeriğinin yanı sıra eller serbest kayıt modunu kullanıma açmak için bir Keşfet sekmesi de alıyor.

IGTV, YouTube’a Rakip Olma konusunda kararlı!

Keşfet sekmesi, uygulamanın şu anda yalnızca kullanıcıların zaten takip ettiği kişilerin videolarının yanı sıra “popüler” videoları görüntülediğini göz önüne alırsak, en büyük güncelleme olabilir. Bir keşfet sekmesi onları daha hızlı içeriğe götürebilir ve uygulamayı gerçekten kullanmaya teşvik edebilir.

Şirket ayrıca Instagram uygulamasına küçük ama muhtemelen etkili bir güncelleme yayınlıyor; kullanıcılar IGTV içeriklerini Hikayelerinde yayınlayabilir ve bu yayınlamada video kapağı göstermek yerine videonun 15 saniyelik bir kesitini göstermenizi sağlar.

Bu özellik her ne kadar önceden var olsada sayılı kişilerde ortaya çıkıyordu.

Tüm bu güncellemeler, en azından video oluşturma ve yeni içerik bulma konusunda uygulamayı daha cazip hale getirebilir, ancak Instagram üzerinden IGTV videoları bulmak karşılığında kaç kişinin bağımsız uygulamaya eriştiği belirsizdir. Şirket kullanıcı numaraları sunmayı reddetti.

Bu güncellemeler, Instagram’ın insanların video bulmakta sorun yaşadığını düşündüğünü gösteriyor ve platformdaki görüntüleme sayısının düşmesine katkıda bulunan şey bu olabilir.

Instagram, IGTV’nin “videonun geleceği” olduğunu düşünüyor, bu yüzden insanların gerçekten izlenecek içerik bulabilmelerini sağlamak, hem de beğendikleri içerik oluşturucuların geri gelmelerini sağlayacak, başarılı olması için şart.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler