Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan bir önceki haberimizde Instagram Müzik servisinin nihayet ülkemiz içerisinde de kullanıma sunulduğunu haber etmiştik. Bu içeriğimizde ise Instagram Hikayenize Nasıl Müzik Ekleyebileceğinizi göstereceğiz. Muhtemelen iki hafta içerisinde Instagram hikayelerimiz birer TikTok videosuna dönecek 😀

Eğer makalemizi okumadıysanız, buradaki link üzerinden detaylı bilgi verdiğimiz Instagram Hikayelerine Müzik Ekleme Özelliğini öğrenebilirsiniz.

Instagram Hikayelerine Müzik Eklemek

  • Birinci Adım: Instagram uygulamasına girin, hikaye eklemek için sol üst köşedeki kamera ikonuna tıklayın yada ekrana sağa kaydırarak kamera arayüzünü açın.
  • İkinci Adım: Hikayenizi çekin yada galerinizden video/fotoğraf seçin yada Oluştur bölümünü kullanın. Hangisini yapacağınız size kalmış.
WhatsApp Image 2020 04 15 at 06.51.34 1
Instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir? 9
  • Üçüncü Adım: Paylaşacağınız hikayeyi belirledikten sonra ekranı aşağıdan yukarıya kaydırıp özellik ve emoji paneline ulaşın. Bu bölümde dikkatinizi çeken ilk şey animasyonlu beyaz Müzik kartı olacak.
WhatsApp Image 2020 04 15 at 06.51.34 1 1
Instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir? 10
  • Dördüncü Adım: Müzik kartına dokunarak hikayenize ekleyin, dokunduktan sonra karşınıza “Senin İçin”, “Göz at” bölümleri ve arama motoru çıkacak. Bu bölümden ister popüler olanları seçebilirsiniz isterseniz aratabilirsiniz.
WhatsApp Image 2020 04 15 at 06.51.35
Instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir? 11
  • Ben Spotify’da var olan kendi müziğimi eklemek için kendi adımı arattım ve şu ek bilgiyi vereyim. Arama bölümü aktif olduğu zaman ekranın en üstünde beyaz bir şerit oluşuyor hiç korkmayın bu Instagram beyciğimiz tarafından giderilmemiş bir hata. Yakında çözülür.
  • Hikayenize müzikleri iki farklı şablonda ekleyebiliyorsunuz; birincil yöntem kart versiyonu, ikinci yöntem büyük şarkı kapak görseli. Her ikisinde de özel renklendirme yapabiliyorsunuz. Kart şablonunda kartın arkaplanını istediğiniz renk ve şeffaf yapabiliyorken büyük manşet şablonunda sadece yazıları renklendirebiliyorsunuz.
  • Ayrıca en alt bölümde yer alan ses dalgaları bölümünden şarkının istediğiniz kısmını seçebiliyorsunuz. Unutmayın maksimum bir hikaye süresi olan 15 saniyelik kısımını dinletebilirsiniz.
  • Eklediğiniz müzik kartını istediğiniz gibi büyültüp küçültebilir ayrıca istediğiniz yere konumlandırabilirsiniz.
WhatsApp Image 2020 04 15 at 07.27.51
Instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir? 12
  • Söz içeren müziklerde şarkının sözlerini animatik bir şekilde ekleyebilirsiniz. Desteği olan müziklerde en alt kısımda çeşitli “Aa” ikonları ile animasyon şeklinizi belirleyebilirsiniz yada direkt kart gösterebilirsiniz.
  • Şimdiden iyi eğlenceler dostlar 🙂
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler