Cuma, Nisan 26, 2024

Instagram Kimlik Avı Saldırılarını Önlemeye Yardımcı Olacak Yeni Araçlar Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Orijinali sahte e-postalardan sıralamak; Instagram, kullanıcıların Facebook şirketi tarafından bir e-posta alıp almadığını veya kimlik avı dolandırıcılığı girişimi olup olmadığını anlamalarına yardımcı olmak için uygulamasına yeni bir özellik ekledi.

download 2

Şimdi, Instagram’dan olduğunu iddia eden bir e-posta alırsanız, uygulamanın son 14 gün içinde size gönderdiği her e-postayı listeleyen Uygulamanın Güvenlik ayarlarındaki “Instagram’dan E-postalar” seçeneğine giderek gerçek olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Güncelleştirme şu anda kullanıma açılma aşamasında ve ayarlarınızda görünmesi zaman alabilir.

download

Özellik kendi içinde iki farklı dala ayrılıyor

Yeni menü, Instagram e-postalarınızı iki farklı kategoriye ayırır; güvenlik e-postaları ve diğer. Herhangi birinde mailinize gelen e-posta ile eşleşme görürseniz mail kutunuzda yer alan e-postaya ve içerdiği bağlantılara gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz.

Eğer gelen kutunuza düşen e-posta, Instagram uygulamasında ki listede yer almıyorsa bu bir kimlik avı dolandırıcılığı olabilir ve bu da bir kişinin kullanıcı adınızı ve parolanızı vermeniz için sizi kandırmak için bir hizmeti taklit etmesi olabilir.

download 1

Instagram’ın gerçekleştirdiği bu yenilik çok hoş, özellikle de kimlik avı dolandırıcılığı daha sofistike hale gelmiş iken. Bazı kimlik avı dolandırıcılığı, altı basamaklı kodunuzu soran sahte bir site kullanarak iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanan hesaplara dahi girebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler