Cumartesi, Nisan 20, 2024

Instagram kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bazı sosyal platformlar kullanıcı adınızı değiştirebilme hakkınızı sınırlarken, bazıları ise bunu yapmanıza hiç izin vermez. Instagram, kullanıcı adınızı istediğiniz kadar değiştirmenize izin veren bir platform.

Kullanıcı adınız ile görünen adınız arasında bir fark var. Görünen adınız profilinizde avatarınızın altındadır. Size özgü olması gerekmez ve emoji ve özel karakterler içerebilir. Öte yandan, kullanıcı adınız profilinizin üstünde ve profil URL‘sinin sonunda görünür. Ayrıca daha fazla kısıtlamaya tabidir: 30 karakterden uzun olamaz ve yalnızca harf, rakam, nokta ve alt çizgi içerebilir.

Gerçek adınızı değiştirmiş olsanız da, daha profesyonel bir kullanıcı adına geçiyor olsanız da, mevcut takma adınızdan sıkılmış olsanız da, kullanıcı adınızı bir dakikadan daha kısa bir sürede değiştirebilirsiniz.

Kullanıcı adınız nasıl değiştirilir?

İlk olarak, iOS veya Android uygulamasında Instagram hesabınıza giriş yapın. Birden fazla hesabınız varsa, doğru hesaba giriş yaptığınızdan emin olun.

• Profilinize gitmek için sağ alt köşedeki avatar simgenize dokunun.

1

• Biyografinizin altındaki “Profili Düzenle” bölümüne girin.

2

• Kullanıcı adı alanına dokunun ve yeni kullanıcı adınızı yazın.

• Sağ üstteki tik işaretine dokunun.

3

Eğer kullanıcı adınız alınmışsa…

Daha önce de belirttiğimiz gibi, başka bir kullanıcıyla aynı kullanıcı adına sahip olamazsınız. Seçtiğiniz kullanıcı adı alınmışsa onay butonuna bastıktan sonra sizi bilgilendirilirsiniz. İstediğiniz ad kullanılamıyorsa, daha özgün hale getirmek için sayı veya alt çizgi eklemeyi deneyin. Ayrıca, istediğiniz kullanıcı adını kontrol etmeye devam edin. İstediğiniz kullanıcı adı gelecekte kullanılabilir hale gelebilir. Mevcut sahip profilini değiştirebilir veya silebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler