Cuma, Nisan 19, 2024

Instagram Profil Arayüzü Değişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük sosyal platformlarından olan Instagram, uzun süredir aynı tasarım dilini kullandığı profil arayüzünü değiştiriyor.

Bugün Instagram, kendi blogu üzerinde gerçekleştirdiği bir paylaşımla profil arayüzünü değiştireceğini açıkladı. Buna göre çok daha temiz ve düzenli görünecek yeni arayüzde en dikkat çekici şey, takipçi sayılarına olan odağın azaltılması.

Profilin daha net anlaşılabilmesi amacıyla hakkında ve profil resmi kısımlarının ön plana çıkarıldığı yeni arayüzde takipçi sayıları daha ufak olarak görünüyor. Öte yandan aynı dikkati takip et ve mesaj at butonları da çekiyor. Öncekine göre daha belirgin olan butonlar, kullanıcıların daha kolay etkileşimde bulunmasına olanak tanıyacak.

instagram profil arayüzü 2

Değişiklik, Instagram gönderilerini kapsamıyor bu yüzden paylaştığınız tüm resim ve videolar olduğu gibi korunurken ızgaralı yapı da kullanılmaya devam edilecek. Ancak gönderi başlıklarında da dört farklı sekme yine güncelleştirme ile sunulacak. Izgara, Gönderiler, IGTV ve Etiketler adı ile ayrılan dört sekme, profilin daha düzenli görünmesi amacıyla eklenmiş durumda.

Yeni profil arayüzün, ne zaman yayınlanacağı tam olarak bilinmese de, önümüzdeki güncelleştirmeler ile iOS ve Android uygulamalarına sunulacağı belirtiliyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler