Cuma, Mart 29, 2024

İnstagram Profiline Bakanları Görmek?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu gün İos markette gezinirken bir kaç tane uygulama gördüm ardından uygulamalara gelen yorumları okudum ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bir çok kişi instagram profiline bakanları / inceleyenleri merak eder olmuş. Peki uygulama marketlerinde yayınlanan bu uygulamalar gerçekten doğruyu yansıtıyormu?

Bir çok sosyal medya kullanıcısının merak ettiği bu konu gördüğüm kadarı ile suistimal edilmekte. Şöyle ki normal şartlarda instagram profilinize kimlerin baktığını veya incelediğini 3’üncü parti bir uygulamanın takip etmesi şuan-ki şartlarda mümkün görünmüyor.

32

Peki bu uygulamalar?

Yayınlanmış bir çok uygulama içerisi reklamlar ile dolu durumda ayrıca bu uygulamalar sizden premium üyelik adı altında da ücret talep etmekte. Öncelikle bu uygulamaların yayınlama sebebine gelecek olur isek. Uygulama marketlerinde yayınlanan bir çok uygulamada olduğu gibi bu uygulamalarda yapımcısı tarafından para kazandırması açısından yapılmış uygulamalar. Bir diğer durumda bu uygulamalar sizin giriş bilgilerinizi ele geçirebilecek kapasitede uygulamalardır. Sosyal medya siteleri izin vermedikçe böyle uygulamaların takip etmesi mümkün görünmüyor. Whatsapp için geliştirilen uygulamalarda takip ettiğiniz kişinin hangi saatlerde giriş yaptığını takip eden uygulamalar bulunmakta. Bu uygulamalar ise nispeten instagram uygulamalarına göre daha masum dersek yalan olmaz. 

Özet Olarak

Bir çok yerde yayınlanan internette de merak edip  araştırması yapılan instagram hesabımı kimler ziyaret etmiş sorusunun cevabını açıklamaya çalıştım. Bu tarz uygulamalar veya sitelere itibar etmemenizi hesap güvenliğiniz açısından tavsiye etmemekteyim. Zira kötü niyetli kişiler sizlerin özel mesajlarını ele geçirmeye çalışabilir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler