Cumartesi, Nisan 20, 2024

Instagram Zoom Özelliği Nasıl Kullanılıyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda Instagram üzerinde yenilikler ve değişiklikler eksik olmuyor. Şimdi de Instagram Zoom özelliğini duyurarak kullanıcılara fotoğraflarda kolaylıklar sağlamayı planlıyor. Dün sizlerle paylaştığımız Instagram Zoom özelliği cihazlara güncelleme olarak sunuldu.

 

Instagram Zoom Nasıl Kullanılıyor ?

 

Birazdan aşağıdaki videoda da izleyeceğiniz üzere Instagram Zoom özelliği kullanıcıların fotoğraf ve videolarda zoom yapabilmesine imkan sağlayan güzel bir özellik diyebiliriz. İlk olarak iOS kullanıcıları zoom özelliğini kullanmaya başlarken, bugün android kullanıcıları için de sunuldu.

 

Instagram Zoom güncellemesinde kullanıcılar fotoğraf ve videoların yanı sıra “keşfet” bölümüne tıklayarak daha yakından göz atabilme imkanı elde ediyor. Örnek vermek gerekirse bir video izliyorsunuz ve bu video üzerinde önemli bir detay dikkatinizi çekti. Zoom özelliğini kullanarak durdurmuş olduğunuz bölgeye yakınlaşarak detayları görebiliyorsunuz. Tabii ki yakınlaştıkça videonun ve fotoğrafın görüntü kalitesinde de bozulmalar oluyor doğal olarak.

 

instagram_zoom

 

Ancak Instagram zoom özelliğinin günümüz teknolojisi için çok geç kalınmış bir özellik olduğunu söylememde fayda var. Zoom teknolojisi 2006 yılından beri kullanıldığı gibi, neden Instagram’a sonradan getirildiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler