Salı, Nisan 23, 2024

Instagram’a Abonelik Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerinden Facebook, Haziran 2020 tarihinde içerik oluşturucularının toplulukların desteği ile para kazanmalarına yardımcı olabilmek için Abonelik sistemini başlatmıştı ve artık bu iş modeli şirketin yeni yaptığı duyuru ile Instagram platformuna da geliyor.

Instagram Abonelikleri ile şirket, platformdaki içerik oluşturucularının “en etkileşimli takipçileri ile daha derin bağlantılar kurmasına ve abonelere özel içerik ve avantajlara erişim sağlayarak yinelenen aylık gelirlerini artırmalarına” yardımcı olmayı hedefliyor. Instagram’da takip ettiğiniz bir içerik oluşturucusuna abone olduktan sonra “Abonelere Özel Hikayeler”, “Abone Rozetleri” ve “Abonelere Özel Yayınlar” başta olmak üzere çeşitli özel içerikten faydalanıyor olacaksınız.

Instagram’ın yönetiminden sorumlu Adam Mosseri’nin Instagram abonelikleri hakkında hazırladığı videodan detayları edinebilirsiniz:

İlk etapta belirlenen kullanıcıların erişimine açılacak

Instagram Subscription (Instagram Abonelikleri) ilk etapta @alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii ve @lonnieiiv dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sınırlı sayıda içerik oluşturucusunun erişimine sunulacak fakat şirket bu özelliği önümüzdeki birkaç ay içerisinde daha fazla içerik oluşturucusuna genişletmeyi planladıklarını belirtti.

2023 yılına kadar komisyon alınmayacak!

instagram subscription
Instagram'a Abonelik Geliyor! 2

Abonelikler özelliği, içerik oluşturucularının Instagram profillerindeki bir “Abone Ol” düğmesi ile gerçekleşiyor olacak. İçerik Oluşturucuları kendilerinin belirledikleri bir aylık fiyatlandırmalar sayesinde faaliyete geçecek (tıpkı YouTube Katıl özelliği gibi). Şirket, platformun içerik oluşturcularını destekleme taahhüdünü belirterek 2023 yılına kadar içerik oluşturucularından komisyon almayacağını dile getirdi.

Instagram Aboneliklerinin küresel olarak ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil, ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki testler sorunsuz giderse, özelliğin birkaç ay içerisinde geniş çapta kullanıma açılmasını bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler