Perşembe, Nisan 18, 2024

İnstagram’da Görüntülü Konuşma Dönemi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni yayınladığımız bir haberde İnstagram’ın son 6 yılda 100 kat değerlendiğini söylemiştik. 6 yıl önce Facebook İnstagramı satın aldı ve platform yükselen ivmeyle büyümeye devam etti. Bizde bu büyümelerin sürekli gelen güncellemelerden, yeniliklerden olduğunu söylemiştik. Bu sefer uygulamaya kazandırılan yenilik görüntülü konuşma.

Aslında Ocak ayında F8 konferansında tanıtılan bu özelliğin gelmesi uzun süredir bekleniyordu. Yayınlanan son güncelleme ile görüntülü konuşma imkanı veren Instagram bu özelliğin kolaylığı ve işlevselliği ile takdir topladı. Yeni özellikleriyle artık Instagram fotoğraf paylaşım ağı olmaktan çıktı diyebiliriz. Görüntülü konuşma özelliğini kullanmak isterseniz yapmanız gerekenler çok basit.

IMG 1060

Eğer daha önce mesaj atmadığınız biri ile görüşecekseniz öncelikle bir mesaj atmanız gerekiyor. Mesaj attıktan sonra “direkt mesajlar”dan kişi ile sohbete girmelisiniz. Daha sonra sağ üstte beliren kamera ile görüntülü görüşmeyi başlatabilirsiniz. Kişilerle yapabileceğiniz gibi görüntülü görüşmeyi grup sohbetlerinde de kullanabiliyorsunuz. En fazla beş kişi olacak şekilde grup sohbetinde görüntülü görüşmeyi aynı adımlarla başlatabilirsiniz. 

Görüntülü görüşme özelliğinde benim sevdiğim kısım arama ekranını küçültüp İnstagramı gezmeye olanak sağlanması oldu. Yenilikler gelmeye devam ettikçe bizlerde paylaşmaya devam edeceğiz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

20 YORUMLAR

  1. bilgisayardan konuşmak istiyorum ama göruntulu konusmak için uygulamayı indir diyorlar denedım ındırdım yıne o sımge yok bilen varsa yardımcı olabılırmı

  2. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler