Cumartesi, Nisan 20, 2024

Instagram’dan Görme Bozukluğu Yaşayan Kullanıcılara Büyük Hizmet

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemiz de dahil olmak üzere dünya çapında yoğun olarak kullanılan sosyal medya platformu Instagram, görme kaybı yaşayan kullanıcılar için yapılacak çok önemli bir yeniliği duyurdu. Görme sıkıntısı çeken vatandaşlar için de kullanılabilir bir platform haline gelmeye yaklaşan Instagram, bir yapay zeka yazılımı yardımıyla resimleri betimleyebilecek.

Gün Batımı Esnasında İçten Bir Tebessüm…

Facebook işbirliği sonucunda, 2018 yılında kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkartan popüler sosyal medya platformu, kullanım imkânlarını genişletme konusundaki çalışmalarına devam ediyor.

Genel anlamda fotoğraf ve video paylaşımı için tercih edilen platform, pek çok insanı bağımlı birer birey haline getirdi.

Instagram Satın Alınışından Bu Yana 100 Kat Değerlendi İÇERİK JPEG

Attığı her adımı, yaptığı her icraatı paylaşan kullanıcılarla dolup taşan söz konusu platform, görme duyusunda sıkıntılar yaşayan kullanıcıları sevindirecek bir duyuru ile karşımıza çıktı.

Görme kaybı yaşayan kullanıcılar için pek de verimli olmayacağını düşündüğümüz Instagram platformunun yöneticileri, bu vatandaşların da platforma aktif bir şekilde katılabilmeleri için mantıklı bir yola başvurmuş.

Getirilmesi planlanan yenilik sonucunda; bir yapay zeka yazılımı, platforma dahil edilecek.

Bu yazılım, paylaşılan fotoğrafı inceleyecek ve sesli olarak kullanıcıya anlatmaya başlayacak. Fotoğraf altına yazılmış bir açıklama varsa bunları da okuyacak olan yapay zeka; sevilen yakınların yakaladığı fotoğrafları beyinlerinde canlandırmalarına yardımcı olacak.

Fotoğrafı baştan aşağı tarayan yapay zeka, fotoğrafta gördüklerini bir bir anlatmaya başlayacak. Deniz, dağ manzarası; ormanlık bir alan, sahilde güneşlenen insanlar… Yapay zeka ne görüyorsa, bunu görme kaybı yaşayan kullanıcılara olduğu gibi aktaracak.

Henüz ülkemize sunulmayan yeniliği kısa bir süre sonra kullanabilmeye başlayacağız. Ne diyelim, çok güzel bir düşünce olmuş. Siz güzel kalpli geliştiricileri buradan tebrik ediyoruz.

 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler