Salı, Nisan 23, 2024

Instagram’a Neden 20 Dakika Erişilemediği Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya uygulamasından birisi olan Instagram‘a 20 dakikadır erişim sağlanamıyordu. Şimdi yeni yeni erişime açıldığı gibi, kullanıcılar ülke genelinde siteye girmeye çalıştıklarında ‘akış yenilenemedi’ veya ‘erişim sağlanamıyor’ uyarısı alıyordu. Instagram‘a neden erişilemediği de kısa süre içerisinde anlaşıldı.

Server Geçişleri ve Sunucu Problemi Yaşandı

20 dakikalık bir süre bize az gibi gelse de, Instagram için çok büyük maliyet kaybı anlamına geliyor. Ancak bazı durumlar oluyor ki 7/24 açık kalması gereken bu gibi platformlar sunucuları ile sıkıntılar yaşayabiliyor. Sonuçta kul yapısı olan bu sunucular, sürekli çalıştığı için bir süre sonra cihazlarda sorunlar yaşayabiliyor. Her ne kadar büyük sunucular içerisinde barınsalar da, bakımları da zamanında yapılsa da bu gibi durumlar ile karşılaşabilmek mümkün.

Instagram çöktüğünde kullanıcılar ‘acaba sorun benim internette mi ?’ diye sorumlu kişiyi kendileri olarak görebiliyorlar. O kadar çok güveniyoruz ki Instagram‘a kapanacağına ihtimal vermek zor gelebiliyor.

Downdetector tarafından yapılan analizde Instagram‘ın tam 20 dakika erişime kapandığı, şimdi ise yavaş yavaş tekrar kullanıcıların erişebildiğini gösteriyor. Zaten aşağıdaki report tablosundan gelen anlık bildirimleri görebiliyorsunuz.

instagram erisim sorunu

Sorun ilk olarak Türkiye genelinde olduğu düşünülse de, tüm dünya aynı sorun ile karşılaştı. Sonrasında ise kullanıcılar hemen diğer sosyal medya hesaplarından Instagram‘a erişemediklerini paylaştılar.

Son durum ise Instagram‘ın düzeldiği yönünde hocalar. Ne diyelim, olur böyle vakalar..

instagram erisim sorunu 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler