Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Arctic Sound ile Ekran Kartı Pazarına Giriş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük işlemci üretici firmalarından Intel, uzun zamandır konuşulan grafik işlemci üretimi için kolları sıvıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Intel, Aralık ayında grafik teknolojilerini içeren bir konferans düzenleyecek.

DigiTimes’ın ortaya çıkardığı bilgilere göre Intel, önümüzdeki ay Raja Koduri ile birlikte grafik işlemciler ve bu işlemcilerin geleceği hakkında bir konferans düzenleyecek. Raja Koduri, bilindiği gibi daha önce AMD’nin grafik biriminde lider olarak çalışıyordu. Daha sonra şirketten ayrılan isim, Intel’in grafik birimine transfer olmuştu.

intel arctic sound 2

Belirtilene göre Intel, 2020 yılında Arctic Sound adı verilen harici bir ekran kartı serisi üzerinde çalışıyor ve bu seriye ait ilk bilgileri de bu konferansta sunacak. Grafik pazarında AMD ve NVIDIA’nın rekabetine üçüncü olarak dahil olmak isteyen Intel, CPU pazarındaki gücünü kullanarak kullanıcıları kendine çekmeye çalışacak.

Intel’in Arctic Sound projesi, Intel işlemciler ile uyumlu olarak özellikle yapay zeka ve makine öğrenimi destekli olarak geliştirilecek. Geçtiğimiz yıl Intel, sürücü ekosisteminde yeniden yapılanmaya gitmiş ve sürücülerini oyuncular için özel optimizasyonlar ile güçlendirmişti. Eğer üreteceği güçlü GPU’ları da bu şekilde güçlü sürücüler ile destekleyebilirse, AMD ve NVIDIA’nın yanında Intel alternatifimiz oluşabilir.

Sizler ekran kartı konusunda Intel’e güveniyor musunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler