Perşembe, Mart 28, 2024

İnternet Devleri; Google, Facebook ve Twitter: Korona Virüsü Hakkında Yanlış Bilgiler ile Mücadele Edecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Korona virüsü dünyayı derinden sarstı ve bir çok topluma endişe saldı ve ülkeler virüsün yayılmasını kontrol etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yazık ki dünyada bir tek korona virüsü değil virüs hakkında ortaya atılan asılsız haberlerde hızla yayılıyor.

Bu asılsız haberlerin çoğu zararsız olsa da ve salgın hakkında herkesi güncelliyor olsa bile, koronavirüsü ve etrafında çok fazla yanlış bilgi ve haber mevcut.

Bunları fark eden internet devleri; hem Facebook hem Google hem de Twitter bu konu hakkında mücadele etme kararları aldılar ve yanlış bilginin yayılmasını engelleme kararını verdiler.

Google, kullanıcılara gerçek bilgileri aktaracak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO), koronavirüsü salgının uluslararası bir halk sağlığı konusunda acil durum olduğu resmi olarak ilan ettikten sonra Google, bir kişinin salgın ile ilgili her arama yapmasında SOS uyarısı vereceğini doğruladı. SOS Uyarısı, Dünya Sağlık Örgütü’nden en son güncellemeleri, güvenlik ipuçlarını, bilgileri ve kaynakları listeleyecek.

Google bağışta bulundu!

https://twitter.com/Google_Comms/status/1222991299667587073

Google, çabalara yardımcı olmak için Çin Kızıl Haçı’na 250.000 dolar bağışladı ve Google çalışanlarından 800.000 dolardan fazla para topladı.

Facebook Yüz Tanıma Sistemi geliştirecek

Facebook ise komplo teorilerini platformunda tartışmak için adımlar attı. Şirket, virüsü çevreleyen sahte haberleri kullanıcılara bildirmek için Yüz Kontrolü kullanacak.

Facebook konu hakkında açıklama yaptı:

Ayrıca, önde gelen küresel sağlık kuruluşları ve yerel sağlık otoriteleri tarafından onlara inanan insanlara zarar verebilecek şekilde işaretlenmiş yanlış iddialar veya komplo teorileriyle içeriği kaldırmaya başlayacağız.

Bunu, fiziksel zarara neden olabilecek içeriği kaldırmak için mevcut politikalarımızın bir uzantısı olarak yapıyoruz.

Tedaviyi caydırmak veya uygun önlemleri almak için tasarlanmış iddialara odaklanıyoruz. Bu, yanlış tedavilerle ilgili iddiaları – örneğin çamaşır suyu çamaşırları koronavirüsü iyileştirir gibi – veya mevcut sağlık kaynakları hakkında karışıklık yaratan iddiaları içerir.

Facebook

Facebook’un korona virüsü hakkında yanlış bilgileri ele alması, Anti-Vaxxers’ın Facebook’taki çöküşü gibi diğer girişimlerinden daha agresif. Şirket, aşı karşıtı komplo teorileri ile başa çıkmak için bilgi kontrolünü kullandı ve halen daha platform içerisinde aktif.

Twitter, doğru bilgiyi sağlamak için etiket açtı: ‘#Coronavirus’

#Coronavirus hakkında bilgi almak için servise geldiğinizde, önce güvenilir ve güvenilir bilgilerle tanıştığınızdan emin olmak için yeni bir özel arama istemi başlattık.

Twitter, şirketin platformda “dezenformasyon yaymak için önemli koordineli girişimler” görmediğini, ancak son dört hafta içinde salgının hakkında 15 milyondan fazla tweet olduğunu belirtti.

Tüm teknoloji devlerinin çabaları övgüye değer olsa da, tüm popüler sosyal medya platformları virüsü çevreleyen yanlış bilgilerde bir artış gördüğü için hala çok az. Günün sonunda, her şey bireye ve her viral tweet’in veya haberin mutlaka doğru olmadığını fark etme yeteneklerine iner.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler