Perşembe, Mart 28, 2024

iOS 12.1 Sürümünün Çıkış Tarihi Netleşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple tarafından geliştirilen popüler mobil işletim sistemi iOS, geliştirilmeye ve güncelliğini korumaya devam ediyor. Bir süredir Beta sürümü kullanımda olan iOS 12.1 için yarın tam sürüm güncellemesi yayınlanacak. İşletim sisteminin geliştiricisine göre yeni güncelleme, kullanıcıların sahip olduğu akıllı cihazlardan daha fazla verim almasını sağlayacak.

Ayarlanabilir Bokeh ve Daha Fazlası…

Apple markalı akıllı telefonları Android cihazlardan öne çıkaran en büyük avantaj, tabii ki güncellik oranı.

Piyasaya sürdüğü hemen her akıllı cihaz için yazılım geliştirmesi konusuna özen gösteren şirket, yayınladığı güncellemeler ile müşterilerini memnun etmeye devam ediyor. Bugün ise, yeni bir güncelleme haberi ile birlikte Apple firması gündemdeki yerini aldı. 

Bir süredir Beta sürümleri kullanımda olan iOS 12.1 işletim sistemi, yeni yayınlanacak yazılım güncellemesi ile tam sürüme geçiş yapacak.

iOS 12.1 Sürümünün Çıkış Tarihi Netleşti İÇERİK jpeg

iOS 12’ye ek olarak birkaç yeniliği beraberinde getiren sürüm, Apple damgalı mobil cihazlardaki kullanım deneyimini bir adım öteye taşıyor. 

Yeni gelecek olan güncelleme; performans iyileştirmeleri getirdiği gibi, Apple cihazlara kullanışlı yeni özellikler de sunuyor.

Türkiye saatine göre 30 Ekim Salı günü, saat 20.00’da yayınlanacağı planlanan güncelleme; ayarlanabilir bokeh efekti(şu çektiğimiz fotoğraflardaki cisimlerin arkasını bulandırma olayı) özelliğini kullanılabilir hale getiriyor.

Yayınlanacak olan güncelleme, aynı zamanda FaceTime’da grup şeklinde görüşme olanağı (aynı anda 32 kişiye kadar hem sesli, hem görüntülü olarak) sunuyor. 

Öte yandan söz konusu güncelleme ile birlikte mobil cihazlarda çift sim kart desteği sunulacak. Yani ilerde çift sim kart girişi olan iPhone’lar ile karşılaşabiliriz. 

iOS 12.1 güncellemesi her ne kadar yeni özellikler sunsa da, asıl farkını performans konusunda gösteriyor. 

Güncelleme; Apple cihazlarda kullanılan mobil uygulamaların açılış sürelerini kısalttığı gibi, çalışma kararlılıklarını da arttırıyor.

Tüm sistem üzerinde performans iyileştirmeleri sunacak olan güncelleme ile birlikte klavye açılış hızında %50, kamera açılış süresinde de %70’lik bir hız artışı yaşanacağı söyleniyor.

Akıllı cep telefonlarımızda kamera açılış hızı pek çoğumuz için çok da önemli görünmüyor. Fakat bazı durumlarda kısa bir süre içerisinde gerçekleşip bitecek olayları hızlı bir şekilde ölümsüzleştirmek istiyoruz. Bu durumda geç açılan bir kamera uygulaması; hem sinirlenmemize, hem de hayal kırıklığına uğramamıza sebebiyet veriyor. 

Aynı zamanda klavye açılış süresindeki kısalma da, acil cevaplar yazmamış gereken durumlarda fazlasıyla işimize yarayacak gibi duruyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler