Perşembe, Nisan 25, 2024

iOS 12 Neler Getirecek? İşte iOS 12 İle Gelecek Yenilikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple yeni işletim sistemi iOS 12’yi tanıtmaya hazırlanıyor. İşte iOS 12 ile birlikte gelecek olan yenilikler ve düzeltmeler.

Apple, birkaç gün sonra iOS 12 işletim sistemini tanıtacak. Apple tanıtımı yapmadan önce işletim sistemi ile birlikte bilinen herşeyi sizinle paylaşalım istedik. Ancak bu güncelleme öyle büyük yenilikler getirmiyor.

Bildiğiniz üzere iOS 11 beraberinde birçok yenilik getirmişti. iOS’un kaderini değiştiren iOS 11 oldukça güzel bir temaya ve birçok yeniliğe imza atmıştı. Ama yeniliklerinden çok performans sorunları ile bilinen iOS 11 birçok eleştiriye maruz kalmıştı.

ios 12 3

Apple bu işletim sistemi ile beraber performans sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Tema özelleştirme ve arayüz değişikliğinden çok performans sorunlarına odaklanacak olan Apple, iOS 12 ile sorunsuz bir işletim sistemi getirmeyi planlıyor.

Şimdiye kadar iOS 12 hakkında hiçbir açıklama yapmayan Apple’dan hala bir açıklama gelmedi. Konu hakkında sessizliğini koruyan Apple, iOS 12 hakkında herhangi bir bilgi vermiyor. Ancak Apple’a yakın bazı kaynaklar iOS 12 hakkında bilgileri sızdırdı. Gelin iOS 12 hakkında bilinenlere göz atalım.

ios 12 1

iOS 12 Ne Gibi Yeniliklerle Gelecek?

Daha öncedende bahgsettiğimiz gibi iOS 12 fazla bir yenilik sunmayacak. Daha çok performansa önem verecek. Ancak gelecek yenilikler hakkında birkaç sızıntı mevcut. Bunlardan birisi iOS 12 ile beraber ARKit’e oldukça önem verileceği.

Rahatsız Etme modu ve sağlık uygulamasında geliştirmeler yapacak olan Apple, Siri’yi elinden geldiği kadar geliştirecek. Yine oldukça klasik bir halde olan Fotoğraflar uygulamasına yeni özellikler eklenecek.

Yeni Animoji setini iOS 12 ile beraber getirecek olan Apple, iPhone’lar için NFC özelliğini aktif hale getirmeyi planlıyor. Bunların yanında yine bahsettiğimiz gibi Siri birçok geliştirme alacak.

ios 12 2

Günümüzde Amazon Alexa ve Google Asistan oldukça ilerleme katetti. Siri ise oldukça köklü olmasına rağmen geride kalmıştı. Apple bu konuda oldukça titiz bir çalışma sürdürecek. Siri geliştirilecek ve yenilikler eklenecek.

Şimdilik iOS 12 hakkında bilinenler bundan ibaret. Dediğimiz gibi Apple’ın iOS 12 hakkında herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Apple’ın iOS 12’yi tanıtması için WWDC 2018’i bekleyeceğiz.

Bakalım iOS 12 başka ne gibi özelliklerle ve yeniliklerle gelecek? iOS 12 nasıl olacak? Sizde fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler