Cuma, Nisan 26, 2024

iOS’in Karanlık Modu, OLED iPhone Modellerinde Pil Ömrünü Arttırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tabloya baktığımız zaman bu sene karanlık mod olarak nitelendirdiğimiz renk şeması aklımıza gelebilecek her ürüne ve yazılıma entegre ediliyor. Aslında pil tasarrufu sağlamaya yardımcı olup olmadığı konusunda giderek büyüyen bir tartışma, pil ömrüne katkısı var mı yoksa sadece görsel bir hile mi diye durmadan kısır döngüde.

Phonebuff isimli YouTube kanalı tarafından gerçekleştirilen bir test, karanlık modun OLED ekrana sahip telefonlarda pil tasarrufu önemli bir rol oynadığını gösteriyor. iPhone 11 Pro veya Samsung Galaxy Note 10 gibi telefonlarda kullanılan OLED ekranlar, uygulamanın tasarımına bağlı olarak telefonda belirli pikselleri açabiliyor veya kapatabiliyor. Fakat iPhone 11 gibi telefonlarda kullanılan LCD ekranlar bu yeteneğe sahip değiller.

Phonebuff, batarya seviyelerini karşılaştırmak için iOS 13’ün karanlık modda farklı uygulamaları çalıştırdığı ve test ettiği geçen yılın iPhone XS Max telefonunda test yaptı.

 

Her uygulamanın iki saatlik kullanımından sonra pil seviyelerine bakarsanız, karanlık modun daha fazla pil tasarrufu sağladığı görülüyor. Son olarak, aydınlık modunu kullanan iPhone, çalışmakta olan haritalarda 1 saat 33 dakika içerisinde kapandı.

Screenshot 2019 10 21 at 4.11.37 PM

Yapılan bu test bir zirve noktası değil. Bu numarayı mutlak gerçek olarak tutmak gerekir ama kesinlikle telefonunuzu karanlık modda kullanarak pil seviyenizi gün içerisinde biraz daha uzun sürdürebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler