Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 8: Apple’ın Yıldönümüne Denk Gelecek Telefon

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın sıradaki modeli olacağını düşündüğümüz iPhone modeli, iPhone 8 Şirketin 10. yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle beklenti yükseliyor, beklenti yükseldikçe teoriler çoğalıyor.

Sizin için yeni iPhone hakkında ortaya atılmış iddiaları bir araya getirdik. İlk olarak şirketin politikasını bozmadan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine ‘S’ ekleyerek yeni bir cihaz tanıtması muhtemel. Fakat özellikle yıl dönümü sebebiyle iPhone 8‘in geleceği hakkında birçok söylenti mevcut.

iphone 8

IPhone 8’de görebileceğimiz özellikler

  • Apple’ın yeni nesil işlemcisi ( A10X veya A11)
  • Cam ve paslanmaz çelik gövde
  • Genişletilmiş veya kenardan kenara görüntüleme
  • Kablosuz şarj etme
  • Geliştirilmiş su direnci
  • Çift lensli kamera özellikli AR yetenekleri
  • Apple kalemi için destek
  • Dokunmatik Kimliğe alternatif olarak Iris(Göz) tarayıcı
  • Kırmızı da dahil olmak üzere yeni renkler
  • 1.000 doları aşan ağır bir fiyat etiketi( Bu rakam ki ülkemiz vergileri eklenmemiş hali olacak, vay ki ne vay )

 

iphone 8 gomulu ana ekran tusu 1483283175

IPhone 8, iPhone 7S, iPhone 10, iPhone X – ya da tamamen başka bir şey ?

Biz bahsederken iPhone 8 diyoruz, fakat gerçekte yeni modelin ismi hakkında şirketten gelen hiçbir bilgi yok. Yeni cihaza iPhone 8 demek oldukça mantıklı olacaktır. Ancak Apple 10. yıl dönümü şerefine iPhone 10, modeller de yaptığı küçük değişiklerden sonra ise ‘S’ koyduğu için iPhone 7S’te olabilir.

Fast Company raporları iPhone 10. yıl dönümü üretimi  1.000 $ ‘dan fazlaya mal olabilir . Bu fiyat şuan ki dolar kuruyla 3500 TL’yi geçerken ülkemize gelişinde eklenecek vergiler sonrasında 5000 TL ye dayanması kaçınılmaz gözüküyor.

iPhone kablosuz şarj alacak mı?

Şubat 2017 de Apple,  Kablosuz Güç Konsorsiyumuna(Uluslar arası şirketler birliği) katıldı. Bununla beraber iPhone 8 de kablosuz şarj olma düşünceleri kafaları kurcalıyor. Geçtiğimiz yıl The Verge , Apple’ın kablosuz şarj uzmanları üzerinde çalıştıklarını bildirdi ve Nikkei Asian Review , Apple’ın ana üretim ortaklarından biri olan Foxconn’un 2017 iPhone için kablosuz şarj modülleri hazırladığını bildirdi.

Kırmızı iPhone olabilir

Farklı renkler yıl dönüme dikkat çekmek için elbette en iyi aracı olacaklardır. iPhone 8 Jet White modeline tasarlanan bir konsept video çıktı. Kulağa oldukça mantıklı gelen Jet White modeli yanında kırmızı ve pembe modeller ile birlikte gelebilir.

Suya ve toza karşı daha dayanıklı

Son üretilen iPhone 7 ve iPhone 7Plus  modellerinde IP67 sertifikası bulunuyor. Yeni gelecek modelde ise bu dayanıklılığın artması bekleniyor. 2016 yılında Samsung Galaxy S7 der IP68 sertifikasını eline almıştı.

Daha uzun pil ömrü

Tüm üreticilerin en çok önem verdiği konulardan birisi: Pil ömrü. Hangi marka olursa olsun modeller geliştikçe orantılı olarak bataryaları gelişiyor. Apple önceleri pil konusunda çok sıkıntı yaşasa da son modellerinde bunu aşmış durumda. Her modelde olduğu gibi  2017’de de çıkarılacak iPhone modelinde  daha da ileriye gidilmesi bekleniyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler