Çarşamba, Nisan 24, 2024

İşte Steam’ın Yakında Geçeceği Yeni Arayüz ve Tasarım

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam çok yakın zaman içerisinde yeni arayüzüne ve tasarımına geçiş yapıyor. Şuan için belli ülkelerde yayına giren tasarımlar kısa bir süre içerisinde yenilendi. Aynı zamanda oyun kütüphanesi, satın alma sayfası, oyunların bilgilerinin olduğu bölümler ve daha pek çok alan değişiyor.

Yeni Steam Arayüzü Türkiye’de Ne Zaman Aktif Olacak?

Eğer bir değişiklik pilot ülkelerde uygulanmış ve o ülkelerde göründüyse, bilin ki Steam ortalama 1 ay içerisinde yeni değişiklikleri tüm ülkelere uygulamaya başlayacak. Şuan için hala beta aşamasında olan arayüzden bir kaç detaylı görüntü elde etmeyi başardık. Mesela aşağıdaki ekran görüntüsünde CS Go menüsünü ve oyun içerisinde elde edilmiş ekran kayıtlarını görebiliyorsunuz.

Şahsi fikrim Steam geliştirdiği bu yeni arayüzünde çok daha kullanıcı dostu içerikler üretmiş. Zira daha sade, daha anlaşılır ve yazıların daha da göze çarptığı bir tasarım ile karşı karşıyayız.

steam yeni tasarim

Bir şey dikkatinizi çekti mi? Steam kütüphanesinde yer alan oyunlara kategori yapılmış. Mesela CS Go ve diğer CS versiyonları FPS Games olarak nitelendirilmiş. Bunu isterseniz siz kendinize göre şekillendirebiliyorsunuz.

Aşağıdaki ekran görüntüsü de The Witcher 3: Wild Hunt oyununun bulunduğu açıklama bölümleri. Yine burada oyunun ana kategori fotoğrafı, açıklama metinleri ve mavi arayüz daha net duruyor gibi. Ancak oyunların bulunduğu bu alan çok mavi duruyor. Biraz daha farklı renkler katabileceklerini düşünüyorum.

steam yeni tasarim 002

steam yeni tasarim 004

Steam GIF Kullanmaya Başlıyor

Yeni arayüzde bir diğer değişiklikler artık GIF destekli olacak. Şuan için sabit bir görüntüden anlamak çok zor ama, bundan böyle hareketli GIF’ler de Steam tarafından destekleniyor ve kullanılabiliyor olacak. Şuan için resmi olmayan bu mockuplar ilerleyen günlerde revize olup değişikliklere de uğrayabilir. Yine gelişmeler ile ilgili bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Şuan için sadece yapmamız gereken beklemek. Bakalım Türkiye’deki oyuncular yeni Steam arayüzüne ne zaman kavuşacak?

steam yeni tasarim 005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler