Cumartesi, Nisan 27, 2024

LG, Snapdragon 821 Yonga Setli Telefonunu Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG telefonlarda oluşan kronik sorunlardan dolayı LG’nin marka imajı epey kirlenmişti. Bunu düzeltmeye çalışan LG, yeni orta seviye telefonu olacak olan Q9 model telefonunu tanıttı. İlginç olan konu ise 2016 yılındaki amiral gemisi telefonlarda kullanılan yonga setinin kullanılmış olması. 

Diğer markalar orta seviye telefonlarda genel olarak daha güncel orta seviye yonga seti kullanıyor. LG ise Q9 model telefonunda orta seviye güncel yonga seti kullanmak yerine 2016 yılındaki amiral gemisi telefonlara güç veren Qualcomm Snapdragon 821 yonga setini kullanmış. 

LG Snapdragon 821 Yonga Setli Telefonunu Tanıttı 2 PCH

LG Q9 Telefonun Teknik Özellikleri

6.1 inç boyutunda çentikli LCD panel ekrana sahip olan telefonun ekran çözünürlüğü 3120 x 1440. Daha önceki LG amiral gemisi modellerindeki gibi bu modelde de 2K ekran bulunuyor.

Qualcomm tarafından 2016 yılında tanıtılan Snapdragon 821 yonga setinden gücünü alan telefonda 4 GB bellek ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Android 8.1 Oreo ile kutudan çıkan telefonda WiFi AC, Bluetooth 5.0, NFC ve USB Type-C portu bulunuyor. 

Cihazın arka tarafında 16 MP çözünürlüğünde 4K video kaydı gerçekleştirebilen kamera bulunuyor. Ön tarafında ise 8 MP çözünürlüğünde Full HD video kaydı gerçekleştirebilen özçekim kamerası bulunuyor. 

Cihazın içerisinde 3000 mAh değerinde Quick Charge 3 hızlı şarj destekli batarya bulunuyor. Oldukça hızlı şekilde şarj olan batarya 2K ekran ile birlikte şarjı biraz daha hızlı tükeniyor. 

LG Q9 Telefonun Fiyatı

Kırmızı, siyah ve mavi renk seçenekleri ile satılacak olan telefonun vergisiz fiyatı ₺2400 ($445). LG Q9 telefonun Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil. 

Sizce LG Q6 telefonda 2016 yılında çıkan yonga setinin kullanılması mantıklı mı? Yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler