Cuma, Nisan 19, 2024

Lumia 950 XL Üzerinde Windows 10 Çalıştırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kullandığınız akıllı telefon üzerinde masaüstü bir işletim sistemi kurmak ister miydiniz? Çok farklı örneklerini gördüğümüz akıllı telefon çalışmalarında bir kullanıcı Lumia 950 XL üzerinde Windows 10 çalıştırdı.

Bugünlerde birçok insan kullanmadığı ya da kullandığı akıllı telefonları üzerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirmek istiyor. Kimisi telefonunu gizli kamera olarak kimisi ise navigasyon olarak kullanarak telefondan daha farklı verimler elde etmeyi amaçlıyor. İşte aynı düşüncede olan bir YouTube kullanıcısı, Microsoft’un Lumia serisinin amirali Lumia 950 XL üzerinde Windows 10 işletim sistemi çalıştırmayı başardı.

ARM tabanlı cihazlar için geliştirilen bir Windows 10 sürümünü Snapdragon 810 işlemcili ve 3GB RAM’li Lumia 950 XL’e yükleyen kullanıcı olayı burada bırakmamış, aynı zamanda zamanda telefon üzerinde ufak çaplı bir Fallout deneyimi yaşamış. Bu çok faydalı bir şey olmasa da teknik anlamda şapka çıkarılması gereken bir gösteri.

Microsoft, her ne kadar Windows Mobile işletim sistemlerinden desteğini çekmiş olsa da, kullanıcıların cihazları ile oynayabilmelerini sağlayan çeşitli geliştirici araçlarını paylaştı. Bu araçları kullanmayı bilen birçok insan da ellerindeki Lumia’lar ile birçok farklı şeyi gerçekleştirebiliyor. Bu kullanıcı da bunlardan biri olmuş olacak ki ilginç bir çalışmaya imza atmış.

Her ne kadar telefon üzerinde işletim sistemi ağır çalışsa da, Fallout deneyimini bu cihaz üzerinde kurulu bir işletim sistemi ile oynatmak heyecan verici olmuştur. Üstelik bu kurulum sanal cihaz ya da uygulama ile değil doğrudan önyükleme ile gerçekleştirilmiş.

Arkadaşımızı yaptığı çalışmadan dolayı tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler