Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Artık Zorla “Windows 10’a Geçin” Demeyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10 çıktığı günden beri kullanıcılar her bilgisayarı açtıklarında “Windows 10’a geçin“,”Windows 10’a şimdi yükseltin” gibi pek çok varyasyonlarda dayatmalar yapıyordu. Ancak Microsoft ekibi Windows 10 güncellemesini zorla yapması nedeni ile açılan davayı kaybetti ve 10 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Ardından Microsoft zorla geçiş sürecini ortadan kaldırmak zorunda kaldı.

“Zorla Windows 10 Dayatması Artık Yok”

Ülkemizde de Windows 10’a zorla geçirmek isteyen Microsoft, her gün bilgisayarlarımızı açtığımızda karşımıza gelen ekranlardan artık illallah demiştik. Yaklaşık 8 aydır süren zorla dayatma davası sonuçlandı ve Microsoft haksız görülerek 10 bin dolar tazminata çarptırıldı. Bundan böyle kullanıcılar artık zorla “Windows 10’a geçin” yazısını görmeden rahatça kullanımlarına devam edebilecekler.

Windows-10-Yukseltme

Eski Windows sürümlerinde geçiş süreçleri tamamen kişilerin isteğine bağlı olduğu gibi, kullanıcılar talep ederse geçiş yapabiliyorlardı. Ancak Windows 10 istenilen indirme rakamlarına ulaşmayınca mecburi olarak bu yola başvuran Microsoft, giderek çirkinleşerek dayatmalara kadar olayları götürmüştü.

Geçtiğimiz senelerde Windows XP‘nin desteğini bırakan Microsoft, yavaş yavaş Vista ve Windows 7 için de aynı yolları uygulamaya başlayacak. Ardından kullanıcılar ister istemez Windows 10‘a geçecekler. Aslına bakarsanız kaldırılan bu dayatma, bir müddet sonra tekrar karşımıza çıkacak.

Windows-10-Zamanlama
Tamamen Kapatabilmek Mümkün

Microsoft davayı kaybettikten sonra ise güncelleme ekranına gelerek yeniliklerin gittiğini görebilirsiniz. Artık güncelleme hemen yapılabildiği gibi, ileri bir tarihe de erteleyebiliyorsunuz. Ek olarak isterseniz güncellemeyi tamamen iptal ederek hiç çıkmamasını sağlayabiliyorsunuz. Kapat tuşuna basacak olursanız, güncelleme artık ileri bir tarihe planlanamayacak şekilde imha oluyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler