Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft’un HoloLens 2 Kulaklığı Eylül’de Satışa Sunulacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un ilk kez Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde HoloLens 2 kulaklığını tanıttı ve bu yılın sonunda bir sürüm vaat etti. Reuters şimdi HoloLens 2 kulaklığının Eylül ayında satışa çıkacağını bildirdi. 

Microsoft’un Yapay Zeka ve Araştırma Başkanı Harry Shum, Perşembe günü Şanghay’daki Dünya Yapay Zeka Konferansı‘nda sahnede aldığı bir görünüm sırasında gelecek Ayın çıkış tarihini açıkladı. Kulaklığın Eylül ayında ne zaman piyasaya sürüleceği ya da gelecek ay aynı zamanda geliştiriciler ve işletmeler için mevcut olup olmayacağı tam olarak belli değil.

Fiyat & Ön Sipariş

Microsoft, bu yıl başlarında bir geliştirici sürümü yayınlamadan önce, 3,500 Amerikan Doları fiyat etiketi ile HoloLens 2 kulaklık seti için işletmelerden ön siparişler almaya başladı. Yeni artırılmış gerçeklik kulaklık seti, gelişmiş bir görüş alanı, yeni bir Azure Kinect sensörü, bir ARM işlemci, göz izleme sensörleri ve farklı görüntüleme sistemi içeriyor. Microsoft, HoloLens 2‘deki hareket kontrollerini de geliştirdiğini belirtiyor, böylece nesneleri daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

holoLens2 microsoft

Geliştiricilere API Desteği

Microsoft ayrıca HoloLens 2 ve Windows için daha geniş bir model benimsiyor. Geliştiricilerin kulaklıkta kendi mağazalarını, açık bir web tarama modelini ve daha açık API‘leri ve sürücüleri oluşturabilmeleri için açık bir uygulama mağazası içeriyor. Microsoft bu taahhütleri bu yılın başlarında vermişti.

Microsoft’un Windows Mağazası yaklaşımının daha önceki bir eleştirmeni olan Epic Games CEO’su Tim Sweeney’yi etkilemeye yetti. Sonuç olarak, HoloLens 2 kulaklık seti Unreal Engine 4‘ü de destekleyecek ve geliştiricilerin üretimde, ürün tasarımında, mimaride ve daha fazlasında kullanım için foto-gerçekçi işleyicileri kullanmalarını sağlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler