Çarşamba, Nisan 17, 2024

Netflix, Spotify Hakkında Belgesel Dizisi Çıkarıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Netflix, İsveçli müzik yayın şirketi Spotify hakkında bir dizi serisi üzerinde çalıştığını duyurdu. Spotify Untold isimli kitabı temel alan seri, müziğin korsanlığı sırasında Avrupalı bilinmeyenden bir şirket ismine yükselen girişimin köken hikayesine odaklanacak.

Serinin kamera arkasında duran yapımcı Berna Levin konu hakkında şu demeci verdi:

“İsveçli teknoloji endüstrisinin küçük bir grubunun içerdiği müziği nasıl dönüştürdüğünü – nasıl dinlediğimizi ve nasıl yapıldığını – gerçekten zamanımızın bir hikayesi. Bu sadece son on yılda tüm hayatımızın nasıl değiştiğiyle ilgili bir hikaye değil, aynı zamanda küreselleşmiş, dijitalleşmiş bir dünyada kültürel ve finansal etki savaşı hakkında”.

Facebook’un kargaşalı geçmişine ya da kutuplaştırıcı liderine sahip bir şirket değil, bu yüzden yeni serinin The Social Network’te bir Sorkin-esque destanı olacağı şüpheli, ancak bu, bulunacak bir drama olmadığı anlamına gelmiyor.

Şirket kurucularının yaklaşımı?

Daniel Ek ve Martin Lorentzon tarafından kurulan Spotify, dizi ile ilgili “İsveçli wiz çocuklarının müzik endüstrisini sonsuza dek nasıl değiştirdiği hakkında modern bir tarihte devam eden bir masal olacak”, diyor. Diziyi yönetmesi planlanan Per-Olav Sørensen. Sørensen, eleştirel beğeni toplayan Quicksand adlı başka bir Netflix orijinal yapımı ile tanınıyor.

2006 yılında başlattıktan sonra, İsveç merkezli şirket tam bir çarpıcı değildi. Facebook, Twitter ve hatta TikTok’tan farklı olarak, daha yakın bir zamanda Spotify, kapılarını açtıktan yaklaşık on yıl önce bilinmeyen bir şeydi. Şirket, 2008 yılında ilk uygulamasını başlattı ve 10 dolara ücretsiz müzik akışı (veya reklamsız abonelikler) sundu. Ancak şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmen başlatıldığı 2011 yılına kadar Avrupa dışına erişimini genişletmedi. Yedi yıl sonra, 2018’de, 26.5 milyar dolar değerinde bir kullanıcı sayısına ulaştı.

Netflix Uluslararası Orijinaller Direktörü (Kuzey Avrupa) Tesha Crawford, “Spotify’ın kuruluş hikayesi, yerel bir hikayenin nasıl küresel bir etkiye sahip olabileceğinin harika bir örneğidir” diyerek konuya ekleme yapıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler