Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ninja ile Yollarını Ayıran Twitch, Yeni Bir Fortnite Yıldızı ile Anlaşma Yaptı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitch’in süperstar yayıncısı Tyler “Ninja” Blevins rakip yayın hizmeti Mixer’e katılmak için ayrılmasından sonra platformuna daha üst düzey bir yetenek katmaya çalışıyor ve Fortnite oyuncusu Nicholas “Nick Eh 30” Amyoony ile başlıyor.

Amyoony, 1 Eylül’den başlayarak YouTube’dan uzaklaşacağını ve Fortnite maçlarını sadece Twitch’te canlı yayınlayacağını açıkladı. Anlaşma yine de oyununun derleme düzenlemelerini YouTube’a yüklemesine izin vermesine rağmen (pek çok yayıncının izleyicileri platformlar arasında artırması ve potansiyel olarak daha fazla gelir kazanması için yapılan bir hamle) odak noktasının çoğunluğu Twitch’te olacak. Amyoony, Twitch’in düşük gecikme süresinden (gecikmeden endişelenmeden izleyicilerle konuşabileceği anlamına gelir) faydalanmak için gemiye atlamaya karar verdiğini ve Twitch Rivals gibi Twitch’e özel turnuvalara katıldığını söyledi. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı.

 

 

Twitch ayrıca, Amyoony’nin 4.2 milyon abonesinden bazılarını – şu anda YouTube’da video kanalını kanal üyeliği yoluyla destekleyenler – yeni platformuna getirmeye çalışıyor. Şirket, YouTube’da Twitch’e geçmeleri durumunda zaten bir kanal üyeliği için ödeme yapan taraftarlara ücretsiz sadakat rozetleri sunuyor. Her iki üyelik de ayda 4,99 dolara mal oluyor.

Platformlar Arası Savaş!

Twitch’in popüler flamalar kadrosunu özel, yerleşik fan tabanlarıyla oluşturmaya çalıştığı açık. Şirket, gözbebekleri için YouTube ve Mikser ile rekabet etmek istiyor. Twitch, canlı yayın oyunları için en iyi bilinen ev olma avantajına sahipken, diğer iki platform dikkat çekiyor. Netflix, WarnerMedia, NBCUniversal, Disney ve Amazon gibi şirketler, Hollywood’un en büyük yeteneklerini yakalamak için birbirleriyle yarışıyor gibi, akış savaşlarına hazırlanırken Twitch, oyunun en çok aranan oyuncularıyla aynı şeyi yapmaya çalışıyor.

og nick eh 30 45168

Blevins’i Miksere kaybetmek, sektördeki birçok insan tarafından Twitch’e bir darbe olarak görülüyordu. Blevins, 1 aydan daha kısa bir süre önce Mixer’a katıldığından bu yana 2 milyondan fazla takipçiyi güvence altına aldı ve izleyicilerin gittiği her yerde onu takip edeceğini kanıtladı. Twitch, Amyoony’in milyonlarca abonesinin de aynısını yapacağını umuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler