Cuma, Nisan 19, 2024

Uber, Seyahat Sırasında Sürücülere Saatte 21 Dolar Asgari Ücret Ödeyecek Bir Politika Öneriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uber’in San Francisco genel merkezinin dışındaki sürücü liderliğindeki bir protesto eyleminde, sürücülerin işçi koruma koruma yasalarına (Meclis Tasarısı 5 aracılığıyla) destek verdiklerini ve bir sendika talep ettiklerini belirten Uber, halkı “California’da yolculuk etmeyi korumaya teşvik eden” bir dilekçe yayınlıyor. “Dilekçede, Uber, yolculuk sırasında sürücülere saatte en az 21 dolarlık teklif verecek bir politikayı savunuyor, *sürüş sırasında yaralanırlarsa ücretli izin, hastalık izni ve tazminat, ayrıca toplu ses ve çalışmaları hakkında kararları etkileme yeteneği yer alıyor. ”

Uber ayrıca bağımsız müteahhit olarak kalmak isteyen sürücülerden gelen hikayeleri sergilemek için “Bağımsız Sürücü” adlı yeni bir web sitesi oluşturdu. Lyft, benzer şekilde, halkı “AB 5 düzeltmesi” için milletvekillerine talep etmeye çağıran bir dilekçe yayınlıyor.

uber lyft

Lyft dilekçesinde, “Tasarının çalışanları koruma hedefiyle aynı fikirdeyiz, ancak bu korumanın topluluğumuzun gelirlerini artırmak, ailelerini desteklemek ve kendi programlarını belirlemek için dayandığı esneklikten faydalanması gerektiğini kabul etmiyoruz” dedi.

“Binlerce California şoförüyle konuştuktan ve iş kanunları konusundaki uzmanları dinledikten sonra, sürücü kazancını ve istediğiniz zaman ve istediğiniz şekilde kazanma esnekliğini koruyan bir revizyon öneriyoruz. Teklifimiz, sürücüler için ek iş yeri korumaları ve minimum kazanç katını içeriyor.”

AB-5’i desteklemek için sürücüleri bir araya getirmek ve birleştirme hakkını talep etmekle görevli kuruluşlardan biri olan Gig Workers Rising, Uber ve Lyft’in bu mesajları AB5 ve sendika talep eden eyalet çapındaki bir eylemin son gününde yayınlamaya başlamasının tesadüf olmadığını söyledi. Uber ve Lyft’in bu mesajları sürücü ve yolcularla paylaşmaya başlayacağını belirtti.

uber worker

Gig Workers Rising’den Lauren Casey Konuşma Yaptı;

“Uber ve Lyft’in sunduğu her şey sürücülere hakaret ediyor,” dedi. “Bu yeni bir şey değil. AB5’in tanıtılmasından bu yana yaptıkları tek şey yanlış bilgilendirme ve korku yaymak. Bu bize Uber ve Lyft’in endişelendiğini gösteriyor. Sürücüler aylardır AB5 için örgütleniyor ve mücadele ediyorlar ve çalışıyor. ”

la

Bu dilekçeler, Dynamex Operations West, Inc. ’nin Los Angeles Yüksek Mahkemesinde oluşturulan kararı kodlayan AB-5’in geçişini önlemeye çalışmak için Lyft ve Uber’den Hail Marys’i açıkça görüyorlar. Bu durumda, mahkeme ABC testini uyguladı ve Dynamex’in “çalışanlarına hizmet veren bir çalışanın ücret ve yardım talepleri için bir çalışan olduğunu…” varsayımına dayanarak çalışanlarını yanlış olarak bağımsız müteahhit olarak sınıflandırmasına karar verdi.

ABC testine göre, işe alınan bir işletmenin bir işçiyi bağımsız bir yüklenici olarak yasal olarak sınıflandırması için, işçinin, işe alınan işletmenin kontrol ve yönünden bağımsız olduğunu, işletmenin işi kapsamı dışında çalıştığını kanıtlaması gerekir. düzenli olarak “bağımsız olarak kurulan bir ticaret, meslek veya gerçekleştirilen işle aynı nitelikteki bir işletme” ile uğraşmaktadır.

Kısacası, California Eyalet Meclisine geçmiş olan AB-5, ekonomi çalışanlarına asgari ücret, işçi tazminatı ve diğer yardımlardan yararlanma hakkını sağlayacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler