Cuma, Nisan 26, 2024

Nokia 6 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia, MWC 2018’e hızlı bir giriş yaptı. Nokia 6 tanıtıldı. İşte cihaz ve özellikleri…

2017 yılında HMD Global bünyesine satışlarında üstün başarı elde eden Nokia, bu seneyede hızlı başladı. Bu sene elinde birden fazla model bulunurken, Nokia 6 modelini erkenden kullanıcılara sundu. Gelin cihazı detaylıca inceleyelim.

Nokia6 3

Geçtiğimiz yıllarda Lumia ailesinin üretimini elinde tutan Nokia, Microsoft’un akıllı telefon bölümünü satın almasıyla HMD Global bünyesinde yeni cihazlar üretmeye devam etmişti. Keza 2017 yılında 70 milyon satış rakamına ulaşan Nokia hiçte fena özellikler sunmuyor.

Bu seneye ise MWC 2018 sayesinde hızlı bir giriş yapan Nokia, Nokia 6 (2018)’i tanıttı. Gelin özelliklerini detaylıca inceleyelim. Öncelikle ekranından başlamak gerekirse 5.5 inçlik IPS LCD Full HD çözünürlükte kaliteli bir ekran kullanılmış.

Ön kısımdan devam edersek, çerçeve üzerinde tuş barındırmayan Nokia 6, tuşları ekranın içine entegre etmiş. Yine ön kısımda 8 megapiksellik, f/2.0 diyafram aralığına sahip kamerası bulunan Nokia 6, orta segment özellikleri barındırıyor.

Nokia6 1

Arka kısmında uzunlamasına yerleştirilmiş 16 megapiksellik, f/2.0 diyafram aralığına ve sahip ZEISS imzalı lensi bulunan kamerası ile dikkat çeken Nokia 6; Altında bulunan çift tonlu flaşı sayesinde gece çekimlerinde yüksek performans sunuyor.

İçerisinde Snapdragon 630 işlemcisi bulunan Nokia 6, 3 veya 4 GB Ram ile destekleniyor. Yine depolama seçenekleri arasında 32 ve 64 GB seçenekleride mevcut. Elektriksel gücünü ise 3.000 mAh’lik bataryasından alıyor ki günümüz cihazlarına baktığımızda gayet yeterli duruyor.

Tabi özelliklerin yüksek olmasının yanında Android sürümüde son derece önemli. Keza cihazın işletim sisteminin sürümü cihazın performansını en çok etkileyen etkenlerden birisi. Bu cihazda Android One tabanlı Android 8.0 Oreo işletim sistemi kullanılmış. Ki bu piyasadaki en güncel Android sürümü.

Nokia6 2

Fiyatına bakmadan önce cihazın analizini yapmak istedik. Nokia 6 (2018)’in özelliklerine baktığımızda gerek işlemcisi gerek kamera performansı ve gerekse ekranı olarak orta segment bir cihaz olduğunu görebiliyoruz. Tabi bu özellikler fiyatınıda o yönde etkileyecektir.

Nokia, Nokia 6 (2018) modeli için 279 Euro gibi uygun bir fiyat biçmiş. Yaklaşık 1.300 TL civarında fiyat etiketine sahip olan cihaz orta segment, günlük işlerini görecek bir cihaz arayanlar için bire bir. Sizde düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler