Cumartesi, Nisan 27, 2024

Patlayan Galaxy Note 7’ler Samsung’un Başına Bela Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung‘un yeni amiral gemisi olan Galaxy Note 7 satışları dünya genelinde iyi giderken, büyük bir sorun ile karşılaşıldı. Galaxy Note 7 kullanan kişiler şarjdayken patlama sorunu ile karşı karşıya kaldığı gibi, bu patlamalar ilk başta normal olarak karşılandı ancak ilerleyen günlerde sayı epey bir artınca Samsung endişe duymaya başladı. Şimdi de Galaxy Note 7’ler geri çağrılmaya başlandı.

 

Galaxy Note 7’ler Geri Çağrılıyor

 

Tablo ilerleyen günlerde can sıkıcı olmaya başladığı gibi, Galaxy Note 7 satışları da büyük bir şekilde etkilendi. Herhalde bir firmanın üretmiş olduğu ürünlerde arıza çıkıp bu duruma düşmesi isteyebileceği en son şey olsa gerek. Sonuçta tüm emeğiniz bir anda çöpe gidebilme tehlikesi ile karşı karşıya. Zaten kullanıcılar da bu durumu gördükten sonra, cihazları satın almaktan büyük ölçüde vazgeçiyorlar.

 

Satışa sunulduğundan itibaren AnTuTu ve Benchmark testlerinde rekorlar kıran Galaxy Note 7 şuanda şarj esnasında patlama ve yanma sorunları ile boğuşmaya devam ediyor. Samsung Note 7 satışlarını durdurduğu gibi, şimdiye kadar 98 kişinin batarya hücresinden kaynaklı patlama ve yanma ile karşılaştığı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde Samsung bu kullanıcılar için birebir değişim kampanyası başlatacağı gibi, satışa çıkan tüm cihazların geri çağrılması da söz konusu.

 

galaxy_note_7_isinma_sorunu

 

Samsung Riske Atmak İstemiyor

 

Şuanda yaşanan sorunların ilerleyen günlerde daha da artacağına kesin gözü ile bakılırken, Samsung tüm Note 7‘leri çağırarak testten geçirmek için düğmeye basmaya hazırlandığı konusunda mesajlar var. Samsung bu konuda cihazları geri çağırarak hızlı bir şekilde testten geçirip geri gönderimlerini sağlayabilir. Ancak şimdiye kadar bu sorunların yaşanmaması için telefon üretildiği esnada testlerin atlanıp atlanmadığının araştırılması lazım.

 

Tüketicilerin gönlünü kısa sürede kazanmayı başaran Galaxy Note 7 için şuanda gelinen durum gerçekten çok vahim. Samsung yöneticilerinden resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Fakat bu konuda Samsung‘un epey bir zararı olacak gibi görünüyor.

 

galaxy_note_7_yanma

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler