Cuma, Mart 29, 2024

Piyasadaki En Pahalı 5 Mouse Modeli ve Detayları!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gaming mouse denildiği zaman aklınıza hangi firmalar geliyor? ya performansları? Gönül ister ki, verdiğimiz ücretin hakkını sonuna kadar versin. Böylece fiyat konusunda ise arıza, problem çıkartmadan uzun yıllar memnuniyetini korusun. Onun için de tecbrübeler önemli. Bu bölümümüzde ise hem sizlerden gelen hem de bizlerin tecrübe ettiği piyasanın en pahalı 5 Oyuncu Mouse‘unu inceleyeceğiz.

RAZER LanceHead Wireless

Listemize ilk olarak oyuncuların göz bebeği Razer ile başlamak istedik. Keza oyuncu ekipmanı denildiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan Razer, LanceHead modelinin fiyat etiketini epey yüksek tutmuş. Kablolu ve kablosuz şekilde kullanma imkanı sunan LanceHead, 16,000 DPI 5G optik sensörü içerisinde barındırıyor.

razer lancehead

2.1 metrelik uzun kablosu ile beraber gelen LanceHead, kablosuz şekilde de kullanılabiliyor. 9 adet bağımsız programlanabilir Hyperesponse düğmesini üzerinde taşıyan LanceHead, oyuncular için çeşitli özellikler sunuyor. 16.8 milyon ayarlanabilir renk seçeneğiyle ” ışıklı ” lakabını alan LanceHead, yan taraflarında bulunan lastik kısımlarla beraber kullanımı kolaylaştırıyor. Ayrıca LanceHead her iki ele uyumlu. Listemize fiyat etiketi ile girmeyi başaran LanceHead 540-750 TL arasında satılıyor.

LOGITECH G900 Chaos Spectrum Wireless

Listemizin devamında yine çok tercih edilen bir marka olan Logitech‘in G900 modelini ele aldık. Tıpkı LanceHead’deki gibi kablolu veya kablosuz kullanım sunan G900 Chaos Spectrum, Razer’dan farklı olarak üzerinde 11 adet programlanabilir düğme barındırıyor. Razer’a göre eksik yanı ise 12000 DPI çözünürlük sunması. Yeterlilik açısından hiçbir eksiği olmasada LanceHead modelinde daha yüksek çözünürlük bulunduğunu söylemekte fayda var.

logitech g900 chaos

Yine 16.8 milyon renk kapasitesine sahip RGB aydınlatmayı taşıyan G900 Chaos Spectrum, kablosuz vaziyette 32 saat kesintisiz oyun deneyimi sunuyor. Bu performans pilin cinsine göre değişiyor. Piyasada fiyatı 600-800 TL arasında değişen G900 Chaos Spectrum, pahalı mouselar listesine girmeyi başardı.

MSI GM70 Wireless

Bilgisayar donanımlarının vazgeçilmez firması MSI‘ın yüksek fiyat etiketine sahip modeli ise GM70. Listemizdeki diğer modellere göre biraz farklı bir tasarıma giden MSI, tutuşu kişiselleştirebilmek adına kutu içerisine yan kavrama paletlerini eklemiş. Tıpkı James Donkey 007 modelindeki gibi mıknatıslı yapıya sahip olan bu paletler, mouse’un kullanıcının eline oturmasını sağlıyor.

msi gm70

10800 DPI çözünürlük ile listemizdeki diğer iki modelden biraz geride kalsada, 50 milyonun üzerinde tıklama ömrü ile diğer modellere fark atıyor. Yine ışıklı lakabını alan GM70, kendine has programı ile tüm kontrolü kullanıcıya sunuyor. Fiyatı ise 530-700 TL arasında değişmekte.

ASUS ROG Spatha Wireless

Yine bilgisayar donanımında başta gelen markalardan birisi olan Asus, oyuncu ekipmanlarıyla da dikkatleri üzerine geçiyor. Keskin çizgilerin ve kırmızının etkin olarak kullanıldığı tasarımı ile oyuncu mouse’u kavramını yaşatan ROG Spatha, yüksek fiyatı ile listemize girmeyi başardı. Çözünürlük konusunda listedeki en düşük model olan ROG Spatha 8200 DPI’a kadar çözünürlük sunuyor.

asus rog spatha

Ancak diğer modellerden farklı olaran 12 adet programlanabilir düğmeyi üzerinde barındıran ROG Spatha, kablolu veya kablosuz kullanım seçeneği ile rakiplerinin altında kalmıyor. RGB aydınlatmaya sahip ROG Spatha, 650-870 TL arasında değişen fiyat etiketine sahip.

RAZER Mamba Chroma Wireless

Razer‘ın vazgeçilmez modeli olan Mamba, eski versiyonunda dahi kablolu ve kablosuz kullanım seçeneğini sunuyordu. Mamba Chroma Dünya’nın en isabetli 16,000 DPI oyun faresi sensörünü kullanarak rakiplerine fark atıyor. 9 adet bağımsız programlanabilir düğmeyi üzerinde barındıran Mamba dokulu yan kısımlara sahip.

razer mamba chroma

16.8 milyon renk seçeneğine sahip ışıklı tasarımı ile dikkat çeken Mamba Chroma, 2.1 metrelik dayanıklı kablo ile uzun oyun keyfi sunuyor. Fiyatı ile listemize girmeyi başaran Mamba Chroma 350-700 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Listemizde sizlere piyasadaki en pahalı mouselardan 5 tanesini inceledik. Her modelin kendine has farklı bir özelliği bulunduğunu fark etmişsinizdir. Razer modelleri çözünürlük konusunda fark atarken, Logitech ise pil ömrü ile öne çıkıyor. Msi ve Asus, diğer modeller kadar tercih edilmesede Msi’ın tıklama ömrü ve Asus’un programlanabilir tuş sayısı diğer modellerden daha fazla.

Benim bu listedeki favori mouse modelim Logitech G900 Chaos Spectrum oldu. Yüksek çözünürlüğün yerine, kablosuz vaziyette uzun pil ömrünü tercih etmem bu mouse’u seçmeme neden oldu. Sizde fikirlerinizi ve hangi mouseyi tercih edeceğinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler