Çarşamba, Nisan 24, 2024

PlayStation 5 DualSense Nasıl Bir Tasarımla Geliyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin yeni oyun konsolları için geri sayım başladı. Adım adım haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak PlayStation 5 kontrol cihazı PlayStation 5 DualSense için duyuru yapıldı.

Yenilenmiş tasarımıyla göz dolduran kontrol cihazının detayları da gün geçtikçe gelmeye devam ediyor. Yeni tasarımla beraber kulaklık girişinin olup olmayacağı konusunda soru işaretleri de ortadan kalmış oldu.

PlayStation 5 DualSense tasarımı ile fark yarattı

Yeni serinin tasarımsal olarak değiştiğini görüyoruz. Biraz daha uzun kolların kullanıldığı kontrol cihazında yine merkezde konumlandırılmış olan bir dokunmatik yüzey görüyoruz. Genel olarak dokunmatik yüzeyin biraz daha geniş tutulduğunu görüyoruz.
Beyaz renkli dokunmatik yüzeyin her iki yanında da mavi ışığın dikkat çektiğini de ekleyelim. İki taraflı olarak mavi ışıklandırma kullanılıyor. Dokunmatik yüzeyin hemen altında bir mikrofon alanı olduğunu ve analogların da bu kısımda yerleştirildiğini görüyoruz.

Daha kavisli tetik tuşlarının kullanılacağı seride bu kez genel olarak beyaz rengin öne çıkacağını da ekleyelim. Yine siyah renk detayları sunulacak ancak genel olarak bu kez beyaz renk ana renk olarak karşımıza çıkacak.
Son olarak şu detaydan söz edelim.

PlayStation 5 DualSense ilk duyurulduğu zaman kulaklık girişinin olup olmayacağı konusunda bir bilgi paylaşılmamıştı. PlayStation Ürün Müdürü Toshimasa Aoki bu konuda yaptığı açıklamada kulaklık girişinin yeni seride de bulunacağını duyurdu. Böylece tasarım tamamlanmış oldu. PlayStation 5 konusunda daha ne gibi detayların ortaya çıkacağını süreç içerisinde göreceğiz. Görünen o ki yeni konsol bir hayli iddialı olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler