Cumartesi, Nisan 20, 2024

Playstation Now Artık PC’de Oynanabiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony‘nin geliştirmiş olduğu yeni nesil Playstation Now pek çok oyuna aracılık ettiği gibi, gelen güncelleme sayesinde artık PC üzerinden de Playstation Now oynama imkanı veriliyor. Kurulum için sistem gereksinimleri ve detaylarını da bir araya getirdik.

Playstation Now PC’de Nasıl Çalışıyor ?

Sony bu geliştirmeyi yapmadan önce epey bir düşünmüş olsa gerek. Çünkü konsol ve PC arasında şimdiye kadar hep bir bağ farkı olmuştur. Hiç aynı platform üzerinde PC’den oyun oynamak kimsenin aklına gelmemişti. Sony bu geliştirmeyi açmaya karar verdikten sonra ilk olarak Avrupa’nın bazı bölgelerinde ardından Kuzey Amerika gibi bölgelerde çıkacağını söyledi.

Bu uygulama sayesinde Playstation‘a özel başlıkları ilk kez PC için getiren Sony, aralarında Uncharted, God of War, Ratchet & Clank gibi ayrıcalıklı oyunların da bulunduğu, PS3 oyunlarını da PC üzerinden oynatabileceğimizin müjdesini verdi. Verilen canlı örnekler arasında ise The Last of Us ve Journey oyunları bulunuyor. Yani toplamda 400 farklı oyunu Playstation Now üzerinden PC’ye bağlayarak oynayabileceğiz.

DualShock-4-PC


Playstation Now PC’ye Nasıl Kuruluyor ?

Playstation‘un resmi blogu üzerinden yapılan duyuru ile birlikte Playstation Now için gereken sistem gereksinimleri ve USB adaptörü oyunculara gösterildi. DualShock 4 adı verilen USB Wireless Adaptor ile birlikte Playstation Now‘u PC platformu üzerinden sorunsuz oynamamıza yarıyor.

15 Eylül 2016 tarihinde satışa çıkacak olan DualShock 4 USB adaptörünün satış fiyatı ise 25 dolar olacak. Bu araç Playstation Now PC kurulumu için gerekli olduğu gibi, bu sayede Playstation 4 kontrolünün tüm özelliklerini kullanmamıza imkan verecek. Bu özellikler arasında analog, titremiş, dokunmatik tuşlar, ışık barı, hareket sensörü ve kulaklık gibi pek çok özellikleri barındırıyor.

DualShock
Playstation Now PC Sistem Gereksinimleri

Önerilen:

Windows sürümü: 7/8/10

İşlemci: Intel Core i3 3.5 GHz  veya AMD A10 eşdeğeri

RAM: 2 GB

Playstation Now ile PC’de oynanabilecek oyunların listesini incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler