Cuma, Nisan 26, 2024

Qualcomm Snapdragon 675 Yonga Setine Ait AnTuTu Benchmark Skoru Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm‘un geçen yıl Ekim ayında 11nm üretim süreciyle geliştirilen en yeni orta sınıf yonga seti olan Snapdragon 675‘i duyurmuştu. Önümüzdeki dönemlerde piyasaya çıkacak olan orta sınıf akıllı telefonlara güç vermesi beklenen  yonga setinin  şimdi de AnTuTu skoru ortaya çıktı.

 AnTuTu’da benchmark testinin hangi cihaz ile yapıldığı ise belli değil.

Snapdragon 710 Yonga Setini Geride Bırakıyor

Qualcomm’un bir diğer orta-üst seviye yonga setlerinden biri olan Snapdragon 710, AnTuTu benchmark testinin ortaya çıkardığı sonuçlara göre Ekim ayında tanıtılan Snapdragon 675‘in gerisinde kalıyor. 

Bu iki yonga setini kıyaslama yaptığımızda Snapdragon 710 ile çalışan akıllı telefonların yaklaşık olarak 170,000 gibi bir skor elde ediyor. Snapdragon 675 ise 174,102 puan alarak Qualcomm‘un yeni orta seviye işlemcisinde oldukça iyi bir iş başardığı görülüyor.

antutusnapdragon675

Qualcomm Snapdragon 675, önceki nesillere kıyasla %20 performans sağladığı iddia edilen Qualcomm’un yükseltilmiş Kryo 460 CPU‘larını barındırıyor. 2.0 GHz‘e kadar çıkabilen iki performans odaklı Kryo 460 çekirdeğine ve 1.7GHz saat hızlarına ulaşan altı verimlik odaklı Kryo 460 çekirdeğine sahip yonga setinin grafik işlemci ünitesinde ise Adreno 612 bulunuyor.

Qualcomm Snapdragon 675 yonga seti tarafından beslenen ilk akıllı telefon, bu hafta başında Çinli üretici HiSense tarafında CES(2019) fuarında tanıtılmıştı. Önümüzdeki haftalarda Snapdragon 675 yonga seti ile çalışan birçok akıllı telefonun daha resmi olarak tanıtılmasını bekliyoruz.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler