Perşembe, Mart 28, 2024

Samsung Esnek Ekranlı Bileklik Patenti Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, iki yıl önce başvurduğu esnek ekranlı akıllı bileklik patentine nihayet kavuştu!

Samsung bükülebilir ekran patentini tamamen esnek olmasa da kısmen bükülebilir olan bir ekran paneline sahip akıllı bilekliğe ait yeni bir tasarım patenti aldı.

Screenshot 20171022 162420

Samsung’un US Patent and Trademark Office‘e yaptığı en son onaylı başvurusu, esnek ekrana sahip akıllı bir bileklik oldu. Bu ekran bilekliğin şeklini almakla birlikte, dik bir konuma da sabitlenebiliyor.

Bunun yanı sıra Patently Mobile tarafından bulunan ayrıntılara göre ekran, yatay olarak çevrilerek geniş görüntüleri görmeyi kolaylaştırabiliyor. Ayrıca bu ekran çıkarılıp takılabilir olacak.

Screenshot 20171022 162509

Bileklik, şirketin satışını yapmaya başladığı Gear Fit2 Pro serisi gibi Samsung‘un mevcut fitness izleyicilerine göre daha dairesel ve daha geniş görünüyor. Ekranı, kayış etrafında bükülüyorsa da, patent görselinde görülebileceği gibi, düzleştirilebilir ve bu nedenle cihazın geri kalanından çıkabilir.

Bükülebilir ekran, patent tarafından önerildiği gibi bileklikten tamamen çıkarılabilir. Ayrıca bir bileklik olmadan bile kendi başına çalışabilir. Samsung’un belirttiği gibi bileklik bandı, kauçuk, silikon veya metal gibi herhangi bir konvansiyonel malzemeden yapılabilir. Ekran paneli bilekliğe mıknatıs kullanarak takılabilir. Ayrıca tamamen düzleştirilir, döndürülürse manzara modunda çalışabilir. Patentin kendisi Ağustos 2015’te USPTO’ya sunuldu. Ve geçen Salı günü onaylandı.

Tabi ki Samsung’un neredeyse her gün yeni bir patent başvurusu yaptığını ve bunların sadece küçük bir kısmının piyasaya sunulduğunu belirtmekte fayda var. Umarız bu akıllı bileklik, gerçek bir ürüne dönüşen patentlerden biri olur.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler